Riku Jussila sähäkkänä.
Henri Karppinen teki päivän oppikirjamaalin.
Mikko Mäenkoski luuti pakin tontilla.
Barlon Kimulilla pallo hallussa.

Nahkaansa uudelleen luovan MetroStarsin harjoitusottelukausi alkoi tappiolla pykälää ylempänä pelaavalle FC Netsille. Ouluhallin lämmössä pelatussa ottelussa Nets vei ansaitun voiton maalein 2-4 (2-1).

Metro oli saanut kokoonpanoonsa testattavaksi neljä uutta pelaajaa. Lisäksi viime kauden edustusjoukkueen ringistä ottelussa oli mukana seitsemän pelaajaa.

Uusista nimistä Fredrik Yannopoulos, Jyri Pulkkinen ja ghanalaisnuorukainen Barlon "Paavo" Kimuli kirmasivat keskikentällä. Metron riveissä parissa ottelussa viime kaudella esiintynyt Iiro Kauma vartioi joukkueen maalin koskemattomuutta.

Metro sai otteluun melkoisen lentävän lähdön, kun puolen tunnin kohdalla se johti jo 2-0. Jaakko Kovalaisen tekemä ensimmäinen maali oli kuin myöhästynyt joululahja, sillä Nets-puolustaja syötti pallon suoraan ns. lapaan eikä Kovalainen saamastaan paikasta erehtynyt.

Toisen maalin käytännön toteutus löytyi pukuhuoneen seinältä. Fläppipaperissa oli kuvio, jossa Metron toinen laita vie vartijat ja maalivahti avaa pitkällä vastakkaiseen laitaan syntyneeseen tyhjään aukkoon. Näin kävi ja Henri Karppinen pääsi aivan vapaasti nostamaan pallon vastustajan maalivahdin yli.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmäksi FC Netsin fyysinen paremmuus ja pelinhallinta kävi. Toisella puoliajalla Metro jäi altavastaajaksi monien vaihtojen sekä liiallisen hyökkäysinnon takia. FC Nets naulasi arkun kannen kiinni jo vajaan tunnin kohdalla, kun Lasse Malin ja Petri Koivukangas tekivät maalit mieheen kahden minuutin sisällä.

"Ensimmäinen puoliaika sujui hyvin, kun muistettiin annetut ohjeet: Puolustuspelin kautta hyökkäykseen. Sitten keskikenttä innostui hyökkäämään liikaa", mietti valmentaja Lauri Kauppinen.

"Vaikka neljä maalia menikin omiin, puolustuspelaaminen onnistui viimeistä osumaa lukuunottamatta hyvin."

Avauksessa puolustuslinja pelasi kokoonpanossa Vesa Seppänen - Petteri af Hällström - Janne Keränen - Mikko Mäenkoski. Laitapuolustajia vaihdettiin tiheästi, mutta pitkään kentällä ollut topparikaksikko pelasi hyvin yhteen.

"Keränen ja af Hällström löysivät yhteisen sävelen", Kauppinen kommentoi puolustuspeliä.

"Harjoitusmäärät huomioon ottaen ihan kohtalaisen hyvä suoritus kaikilta", kuului ottelun anti tiivistettynä.

MetroStarsin harjoitusottelukausi jatkuu 27. päivä tammikuuta. Silloin vastustajaksi saapuu Nelosen Lapin lohkosta (C) Kolmoseen noussut Keminmaan Pallo.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre