22.9.2006

Timo Rautio ravaa.
Jesse Mattson vartioi Mikko Takaloa.
Kai Kanniainen astelee vaihtoon.
Teemu Kärenlampi ja Mikko Takalo saavat palkintonsa Ilja Fomichevilta ja Titi Essombalta.

FC OPA viimeisteli jo aikoja sitten varmistuneen sarjanousunsa komealla spektaakkelimaisella näytöksellä. Kauden viimeinen sarjaottelu FC OPA - FC RAI päättyi yli 200-päisen yleisöjoukon riemuksi kotijoukkueen voittoon 2-1 (0-0).

Sarjatasoon nähden ottelun suurisuuntaiset oheistapahtumat keräsivät jopa suuremman huomion kuin itse peli. Ilmainen kakkutarjoilu, arpajaiset ja lehti-ilmoittelu olivat houkutelleetkin FC OPA:n historian ennätysyleisön paikalle.

Yllättäen molempien joukkueiden kannustus oli äänekästä ja tunnelma kohosi välillä paremmaksi, mitä joissakin jopa Ykkösen otteluissa on tällä kaudella ollut. Yleisömerta tyydytettiin kahvien ja arpajaisten lisäksi komealla ilotulituksella, joka valaisi Raatin stadionin keskustan puoleisen pään ottelun jälkeen.

Suuri yleisömäärä sai parin kymmenen hengen katsomoihin tottuneet pelaajat jännittämään. FC OPA:n nuoret pojat olivat varsinkin ottelun alussa hiukan pyörällä päästä ja FC RAI panikin vastustajansa ahtaalle. Kuoppaisella stadionin nurmella ei pelillisiä hienouksia nähty, mutta kannustus sai joukkueet taistelemaan väriensä puolesta loppuun asti.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka oli FC RAI:n Vesa Pietilän 30 metristä kiskaisema vapaapotku, jonka Mikko Mäkäräinen vaivoin sai torjuttua kulmapotkuksi. FC OPA:n peliotteisiin alkoi tulla järkeä, kun puolen tunnin pelin jälkeen reisivaivainen Arto Käsmä komennettiin kentälle ja vaisusti hyökkäävässä keskikenttälinjassa esiintynyt Joonas Vaattovaara siirtyi tutulle paikalleen kärkeen.

Toisella puoliajalla alkoivat myös maaliverkot heilua. FC RAI:n kokenut kehäkettu Mikko Takalo säikäytti OPA:n pelaajia viimeistelemällä ottelun avausmaalin. Vain hetkeä myöhemmin alkoi Joonas Vaattovaaran show ja hän ratkaisi ottelun neljässä minuutissa FC OPA:lle.

"Paljon meni ensimmäisellä puoliajalla kaiken ympärillä tapahtumisen seuraamiseen. Pojat pelasivat kunnon taistelufutista ja halusivat näyttää parasta osaamistaan yleisölle", kommentoi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Huonokuntoinen kenttä ei suosinut tänäänkään OPA:n kaltaista joukkuetta, kun pallo käyttäytyy epävarmasti eikä kukaan tiennyt mihin se pomppaa tai milloin nurmi murenee alta."

Vastustajan otteet herättivät Kylmälässä tervettä kunnioitusta. Myös FC RAI:n tahtotila oli korkealla eikä se antautunut FC OPA:n pyöriteltäväksi helpolla.

"Sarjataulukkoon nähden FC RAI pelasi todella hyvää jalkapalloa. Ottelukohtaisesti arvioiden se oli ehkä paras vastus tälle kaudelle. Ihmettelen RAI:n heikkoa sarjasijoitusta", satoi Kylmälältä kehuja.

Runsaslukuinen palkintoraati valitsi FC OPA:sta parhaaksi pelaajaksi vasemman puolustajan Teemu Kärenlammen. Palkinto oli pelaajalle ensimmäinen tälle kaudelle, mutta hän olisi ansainnut monessakin ottelussa kunniaa.

Kausi 2006 on päättynyt. FC OPA nousee Kolmoseen vakuuttavalla saldollaan. Joukkueella oli omat vaikeat hetkensä, mutta silti vain Terwaarit ja KeP-77 onnistuivat kumpikin kertaalleen puristamaan OPA:n tasapeliin. Kausi on sinipaidoille ollut onnistunut ja kaikki toimijat ansaitsevat kiitettävän arvosanan.

Toimitus pahoittelee valokuvien laatua. Olosuhteiden pakosta kuvat piti järjestää videokamerasta still-ottoina.