Teemu Kärenlampi kohtaa Ville Hirvelän.
Jaakko Kovalainen, 3 pisteen takuumies.
Joonas Vaattovaara menettää pallon Toni Kaanille.
Hetken huili.

FC OPA:n tilastotappio oli todella lähellä, kun SC PAPS piti vastustajaansa tiukoilla Virpiniemen nurmella. Ottelun loppuminuuteilla syntyneiden pikamaalien turvin OPA:n nostalgiapaidat päästettiin eläkkeelle pistemenetyksittä maalein 2-1 (0-0).

Kotijoukkue tarjosi ottelulle heikot olosuhteet, vaan syytönhän PAPS niihin oli. Virpiniemen liikuntaopiston entisaikaan loistokenttänä tunnettu ruohikko oli poljettu järkyttäville montuille ja kilpailee Raahen Pitkäkarin kanssa sarjan huonokuntoisimman alustan tittelistä.

Pukusuojiakaan ei ottelijoille ollut tarjolla, kun opiston tuore lisärakennus seisoi maisemassa majesteetillisen näköisenä - ja lukittuna. Kuin kruununa kaiken päälle peli vedettiin läpi otteluun määrättyjen avustavien erotuomarien viheltämänä, kun pääoikeudenjakaja ei saapunutkaan paikalle. Tilanne sai FC OPA:n valmentajan Jyrki Kylmälän kielenkannat kirpoamaan.

"Kyllä Nelosessakin pitää edes jotkut säännöt olla", Kylmälä tuhahti.

Ottelussa koettiin dramaattisia hetkiä, kun SC PAPS:n maalivahti Timo Kusmin puski kaksinkamppailutilanteessa FC OPA:n Kimmo Hannua kylkeen. Puskun seurauksena Kusminin niskasta kuului rusahdus ja mies jäi makaamaan maahan.

Ottelu oli keskeytettynä reilun vartin, kunnes ambulanssi nouti loukkaantuneen pelaajan sairaalaan tarkistettavaksi. Onneksi mitään pahempaa ei ilmeisestikään sattunut, sillä jalkapalloilijalle tyypillinen hirtehishuumori kukki jo ennen kuljetuksen saapumista.

Huonokuntoinen ja kapea kenttä hyödytti enemmän kotijoukkuetta kuin Heinäpään tekonurmen tasaiseen samettiin tottunutta FC OPA:aa. SC PAPS hallitsikin ajoittain ottelua, kun taas FC OPA keskittyi maalipaikkojensa tuhlailuun. Lähimmäksi osumaa pääsivät Markus Alajoki, joka veti tyhjän maalin edessä yli, ja Kimmo Kangasluoma, jonka kuti osui tolppaan.

Toiselle jaksolle FC OPA luopui 4-3-2-1:stä ja siirtyi perinteisempään 4-4-2:een. Taktiikkamuutoksesta huolimatta niskaan tuli kylmä suihku tunnin pelin jälkeen, kun PAPS:n Arto Pohjola pääsi nakkaamaan kolmannen reboundin OPA:n maaliin.

Ilmassa leijui hyvin pitkään tappion katku, mutta FC OPA pystyi kokoamaan itsensä vielä yhteen kunnon puristukseen. Kun pelikellossa oli vielä viitisen minuuttia jäljellä, FC OPA iski peräkkäisistä hyökkäyksistä kaksi maalia. Tasoituksen teki Jesse Mattson vapaapotkun ylärimasta kimmonneesta reboundista ja minuuttia myöhemmin asialla oli päineen Jaakko Kovalainen.

Kokonaisuudessaan kummankin joukkueen tuhlaamien maalipaikkojen määrä oli valtava. Yhteensä osapuolilla oli tusinan verran miljoonan ruplan tekotilaisuutta, mutta vain kolme maalia pääsi syntymään.

"Viimeisestä kymmenminuuttisesta täytyy nostaa joukkueelle hattua. Pelaajat jaksoivat väkisin puristaa tasoihin ja tehdä voittomaalinkin. PAPS:n maalista tukistus puolustukselle", vähäsanainen valmentaja Kylmälä kommentoi päivän esitystä.

FC OPA:n kausi päättyy ensi perjantaina. Jo ennakkoon voimakkaasti mainostetussa nousujuhlaottelussa vastaan asettuu FC RAI.

Joukkue matkaa grande finaleen täydessä kuosissaan. Pelikieltoisia ei ole ja loukkaantuneita pelaajiakin (Arto Käsmä - reisi, Janne Myllylä - nilkka) odotetaan takaisin riveihin. Näin ollen ainoa poissaolija lienee Henri Karppinen (armeija).