Joonas Vaattovaara yrittää saksipotkua.
Jari Haapalainen ja Petteri af Hällström kilpajuoksussa.
Mikko Rantala laukoo.
Eelis Salolla on pallo hallussa.

FC OPA:n toiseksi viimeinen kotiottelu sujui äärimmäisyyksien parissa, kun harvalukuiselle yleisölle esitettiin sekä kauden parasta että huonointa mahdollista peliä. FC OPA ja Terwaarit päätyivät lopulta tasatulokseen 2-2 (2-2).

Vajaat kaksikymmentä minuuttia FC OPA:n peli kulki kuin rasvattu, mutta sen jälkeen homma tyssäsi kuin seinään. Kaikki maalit syntyivät ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja toinen sujuikin lähinnä pelailun merkeissä.

FC OPA siirtyi johtoasemaan jo 11. minuutin kohdalla, kun Arto Käsmä väänsi pallon itselleen ja syötti Markus Alajoen maalintekoon. Terwaarien kokeneet kehäketut näyttivät pelaamisen mallia ja johtoasema oli pian kääntynyt vastustajalle.

Jari Haapalainen vastasi mustapaitojen tasoituksesta ja liigassakin asti pelaillut Esa Saajanto teki Terwaarien johtomaalin. Vierasjoukkueen toinen osuma syntyi, kun maalivahti Mikko Mäkäräinen sylki vapaapotkun eteensä ja puolustukselta rauhassa odotellut Saajanto iski reboundin FC OPA:n pömpeliin.

Arto Käsmä oli jälleen rakennusmiehen roolissa, kun FC OPA:n tasoitusmaalia värkkäiltiin. Käsmän esityöstä Joonas Vaattovaara pääsi viimeistelemään loppunumerot.

Valmentaja Jyrki Kylmälä puhisi ottelun jälkeen kuin höyryveturi ja antoi joukkueen kuulla kunniansa. Sanan säilä ei säästänyt juuri ketään pelanneesta ryhmästä.

"Käsittämätöntä kuinka kaikki tekeminen loppui kesken kaiken. Ensin pelataan kauden parasta peliä ja sitten puulaakia", kuului voimasanoista sensuroitu valmentajan kommentti.

FC OPA:n asema nousunsa varmistaneena joukkueena ei saanut Kylmälää hitusenkaan armollisemmalle tuulelle. Hän ymmärsi, että tässä tilanteessa ei aina jaksa keskittyä 100-prosenttiseen suoritukseen, mutta huomautti eräästä tärkeästä seikasta.

"Näissä peleissä annetaan koko ajan näyttöjä tulevan kauden joukkuetta varten. Pakan täytyy pystyä pysymään kasassa kaikesta huolimatta", huomautti Kylmälä.

Joukkue sai armonaikaa ensi sunnuntaihin. Silloin sinitakkisia pelaajia täyteen survotut pikkuautot painavat Pohjantietä pitkin Virpiniemeen. Liikuntaopiston nurmikentällä FC OPA kohtaa sarjan kärkikamppailussa karsintoihin todennäköisesti matkaavan SC PAPS:n.

Näillä näkymin ottelussa tulee olemaan vähän poissaoloja. Asepalvelusta suorittavan Henri Karppisen lisäksi ainoastaan Janne Myllylä on lääkärin määräämässä pakkolevossa. Tänään kentän huonon olon vuoksi jättäneen Kimmo Hannunkin terveydentilan odotetaan paranevan seuraavaan otteluun mennessä.