Mikko Haapala ratkaisi ottelun pilkulta.
Samuel Waheeb kisaa Joonas Koskelan kanssa.
Sami Häppäri kiiruhtaa eteenpäin.
Jussi Jarva kärkkymässä irtopalloja.

MetroStars kuittasi Pattijoen Tempaukselle kevätkierroksella kärsimänsä murskakotitappion viemällä Pattasen urheilukentältä vieraspisteet. Lopputulos oli oululaisten hyväksi 1-0 (1-0).

Ottelun ratkaisu tapahtui rangaistuspilkulta. Pattijokisten puolustus joutui kaatamaan rangaistusalueella etenemässä olleen Jussi Jarvan eikä erotuomari Simo Kivarilla ollut montaa vaihtoehtoa tuomiossaan. Ainokaiseksi jääneen maalin viimeisteli Mikko Haapala ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä.

MetroStars pelasi ottelussa uudella 4-3-2-1 -taktiikalla, jota myös edustusjoukkue on alkanut käyttää peleissään. Peliryhmitys onnistui pääsääntöisesti hyvin eikä Metro joutunut kertaakaan todelliseen hätään. Pelin hallinta aaltoili vuoron perään joukkueelta toiselle, mutta kokonaisuutena FC OPA ja PaTe taistelivat tasapäin loppuun saakka.

Kummallakin joukkueella oli erittäin vähän kunnollisia maalintekotilanteita. Maalivahdit eivät aivan kylmettyneet tonteillaan, mutta kovin vaarallisiksi ei yksikään lähentely-yritys syntynyt. MetroStarsin pelaajat yrittivät peräti neljästi yllättää nostolla vastustajan liian kaukana pelanneen maalivahdin, mutta vailla kunnon osoitetta.

Loppujen lopuksi PaTe:n parhaat maalipaikat olivat jopa vaarallisempia kuin voiton vieneellä vastustajallaan. Ensimmäisellä puoliajalla Metroa Oulun ottelussa kurittanut Pekka Paganus kiskaisi tolppaan ja toisella puoliajalla Tapio Lohimies siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Vasempana puolustajana pelannut Tapio Lohimies olikin MetroStarsin yksi parhaita pelaajia. Kaikkensa antaneena hän pelasi lähes virheettömän puolustuspelin, pelasti siis yhden varman maalipaikan ja ehti itsekin kertaalleen tolpan kolisteluun.

"Pelaajat uhrautuivat joukkueensa puolesta ja taistelivat hienosti", ilakoi valmentaja Lauri Kauppinen.

"4-3-2-1 toimi hyvin. PaTe kyllä sai painostuskausia aikaiseksi, mutta ei montaa vaarallista tilannetta. Ne muutamat paikatkin syntyivät, kun nopeaan alustaan tottuneilla pelaajilla jäivät pitkällä nurmella syötöt lyhyiksi", mietti Kauppinen.

Lohimiehen uurastuksen lisäksi valmentaja Kauppinen kehui Mikko Haapalan suoritusta yhdeksi kesän parhaista otteluista.

Myös MetroStarsin kausi lähenee loppuaan. Sillä on jäljellä enää kolme ottelua, joista kaksi kotona ja yksi vieraissa. Seuraava vastustaja on kotikentällä Muhoksen Urheilijat, jonka jälkeen edessä ovat vielä SGB (v) ja IVFC (k).