Eelis Salolla ja Teemu Kärenlammella tekemistä Markku Lähderinteen pitämisessä.
Joonas Sohloa puhallututtaa.
Jaakko Kovalainen pääsi maalitilastoihin.
Kulmapotku FC Netsin maalilla.

FC OPA sai voittosarakkeeseen tusinan täyteen, kun se laskevan ilta-auringon alla löi FC Netsin 3-0 (2-0). Kolmeen pisteeseen ja puhtaan tilin säilyttämiseen riitti rutiininomainen peliesitys.

FC Netsin tavoite ottelun alun pelaamisesta tarkkaan valui käsistä kuin hieno rantahiekka. Pelikello ehti raksuttaa vain neljä minuuttia, kun Joonas Vaattovaara pöllytti ylimääräiset luulot vastustajan alakerran pelaajilta pois. Jo ennen avausosumaa FC OPA oli ehtinyt saada yhden kulmapotkun tililleen.

Palloa haettiin toisen kerran FC Netsin verkosta jo parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Hannu Matala-aho viimeisteli hienon maalin Timo Raution syötöstä. Näin kalastajasta oli tullut yhtäkkiä kalastettava.

FC Nets ei ollut aivan osaton tässä ottelussa ja sillä oli omatkin paikkansa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vierailijoilla oli muutama makoisa paikka maalailla, mutta tulosta ei syntynyt. FC OPA oudoksui vähemmän käyttämäänsä Pateniemen tekonurmen alustaa, mikä kentän pienikokoisuuden kanssa hyödytti selvästi FC Netsiä.

Toisella puoliajalla nähtiin vain yksi maali, mutta sitäkin komeampi. Täysosumaa edelsi FC Netsin vapaapotkusta syntynyt maalintekopaikka toisessa päässä. Mikko Mäkäräinen nappasi vaparin näppeihinsä ja laittoi pitkän avauksen Jaakko Kovalaiselle. Tämä otti pallon haltuun ja yhdellä kosketuksella harhautti nostamalla pelivälineen vastaan tulleen puolustajan pään yli.

Valmentaja Jyrki Kylmälä jaksoi olla tyytyväinen pisteisiin, mutta olisi mielummin pelannut ottelun muualla kuin Pateniemessä.

"Kenttä oli vastustajalle kuin 12. pelaaja. Pienellä kentällä ja tällä alustalla FC OPA:n pallon hallintaan perustuva kontrollointi ja lyhytsyöttöpeli ei todellakaan ole omiaan", sanaili Kylmälä.

"Nopea avausmaali auttoi meitä valtavasti, mutta toisaalta laski myös keskittymisastetta. Olosuhteista huolimatta pelasimme kuin sarjajohtaja: ei kaunista, mutta oma pää pysyi puhtaana ja kolme tikkiä tuli."

FC OPA pelasi ottelussa ilman keskikentän työmyyrää Arto Käsmää, joka oli pelikiellossa kolmen keltaisen kortin vuoksi. Teemu Kärenlampi, joka normaalisti pelaa puolustajana tai alempaa keskikenttää, onnistui uudessa roolissaan loistavasti.

"Meillä on vahva ryhmä eikä se kaadu yhteen poissaolijaan. Jokaiselle pelipaikalle ja jokaiselle pelaajalle löytyy kyllä korvaaja", kommentoi valmentaja Kylmälä Käsmän poissaoloa.

Tiistaina pelattiin A-lohkossa kaksi muutakin ottelua, joiden tärkein anti oli SC PAPS:n jääminen tasapeliin Herculesta vastaan. Putaalaiset eivät nyt pysty edes teoriassa FC OPA:aa saavuttamaan, ja kun kolmantena oleva KeP-77 ei halua nousta, ainoaksi mahdolliseksi uhkaajaksi jää Kajaanin Spartak.

Sarjanousun varmistamiseen FC OPA tarvitsee enää kaksi pistettä, joita tarjoillaan ensi keskiviikkona. Tuolloin otetaan muutama henkilöauto alle ja FC OPA ajelee Kempeleeseen Sarkkirannan kentälle KeP-77:n vieraaksi.