Antti Tapio tarkkana Pekka Haarasen kanssa.
Riku Jussila karkaa vartijaltaan.
Jussi Anttilan ja Joonas Kauppisen yhteispeli sujuu.
Jarkko Vaattovaara vastustajien ahdistelemana.

MetroStars kävi lähes mahdottomalta tuntuneen urakan kimppuun ja yritti aiheuttaa ensimmäisen tappion Nelosen B-lohkon ylivoimaiselle sarjajohtajalle. Tavoite ei onnistunut, vaikka Metro pelasi kelpo ottelun ja hävisi 0-3 (0-0).

Alusta lähtien kävi selväksi kumpi joukkueista johtaa sarjaa. OLS Akatemia hallitsi kenttätapahtumia ja peli pyöri enimmäkseen hiukan passiivisemmin pelanneen FC OPA:n puoliskolla.

Metron taktiikka lähti liikkeelle maalittomasta tasapelistä, mutta missään vaiheessa se ei kuitenkaan lähtenyt sumputtamaan tai jarruttelemaan vaan passiivisesta tyylistään huolimatta antoi täyden vastuksen OLS Akatemialle. Osa metrolaisista tunsi varmasti ylimääräisen adrenaliinivirtauksen suonissaan, sillä hyvin monella pelaajalla on OLS-tausta juniorivuosilta.

MetroStars pysyi OLS Akatemian kyydissä tunnin. Vikkelien tulevaisuuden lupausten kyydissä MetroStars kuitenkin hyytyi ja peli ratkesi Ville Karhusen tekemään avausmaaliin. Loppu olikin jo kosmetiikkaa, kun Matti Verronen latasi lyhyen ajan sisällä kaksi osumaa hiukan ennen päätösvihellystä.

MetroStarsin kaikki kaikessa oli maalivahti Ville Ritola, jonka torjuntavire oli huippuluokkaa. Mukana oli myös ripaus onnea, kun Matias Kariojan tulinen veto ensimmäisellä puoliajalla päättyi tuloksettomana Ritolan refleksin omaiseen torjuntaan.

MetroStarsin maalipaikat olivat harvassa. Kenties parhain yritys oli heti ensimmäisen puoliajan alussa, kun toppariksi komennettu Jussi Anttila ohjasi puskunsa hivenen vastustajan maalin ylitse. Sen sijaan OLS Akatemialla oli tilaisuuksia maalitilinsä kartuttamiseen. Paikkoja oli Kariojan vedon ja yläriman kolisuttelun lisäksi mm. Matti Verrosella, Tomi Isoaholla ja Markus Aittolalla.

MetroStarsin käskyttäjä Lauri Kauppinen ei ollut järin murheellinen joukkueensa häviöstä vaan oli ennemminkin ylpeä omiensa taistelutahdosta.

"Akatemia oli voittanut aikaisemmat pelit ja johtaa ylivoimaisesti sarjaa, joten lähtökohta oli, että pidämme mahdollisimman pitkään tilanteen nolla-nollana."

"Muutaman avainpelaajan kunto vain loppui kesken ja kun puolustukseen pitää heittää kylmiä tai puolikuntoisia miehiä, ei voi hirveästi mahdollisuuksia olla", kommentoi Kauppinen.

Vastapuolen luotsi Ilkka Marttila jakoi vuolaasti kiitoksia MetroStarsin joukkueelle.

"Vastustaja tarjosi meille kauden kovimman pelin. MetroStars jaksoi pelata ja meidänkin pojat nauttivat pelaamisesta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Tämä palveli hyvin tulevaa karsintaa", sanoi Marttila.

MetroStarsin kausi lähestyy vääjäämättömästi loppua. Sillä on jäljellä enää kuusi ottelua, joista seuraava pelataan ensi sunnuntaina Pudasjärvellä. Vastustajana on FC Kurenpojat 2, jonka vierailu toukokuussa Pateniemen tekonurmella päättyi nöyryyttävään 2-10 -tappioon.

Sarjataulukossa tappio ei vielä merkinnyt mitään lopullista taistossa lohkon kakkossijasta. SGB:llä ja FC FC:llä on neljän pisteen etumatka, mutta ne ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. MetroStarsin edellä ovat lisäksi PaTe ja FC Kanuunat.