Muurissa vasemmalta Henri Karppinen, Mikko Rantala, Timo Rautio ja Arto Käsmä.
Tästä saa alkunsa FC OPA:n 3-1 -osuma.
Kai Kanniaisella päättäväinen ilme.
Säpinää FC OPA:n maalin suulla.

FC OPA vankisti jo ennestään leveää sarjajohtoaan Nelosen A-lohkossa. Se kukisti kevätkierroksen rästiottelussa isäntäjoukkue FC RAI:n maalein 4-1 (1-1).

Ottelusta ei missään vaiheessa syntynyt mitään kiivasta kamppailua, vaan otteet muistuttivat enemmän leppoisaa sunnuntaipalloilua. Ehkäpä ikämiesten SM-kisoista johtunut myöhäinen otteluaika lauantai-iltana vaikutti asiaan.

Ottelun alku oli niin verkkainen, että molemmissa päissä maalivahdit saivat seisoskella lähes toimettomana ennen kuin kentällä alkoi toden teolla tapahtua. FC OPA syyllistyi jälleen tämän kauden perisyntiinsä. Kun vastustaja on selvästi heikompi, alkaa yksin yrittäminen ja vaikeiden syöttöjen jakelu.

Jo talven harjoitusottelut osoittivat, että kun vastus on kohdallaan, peli kulkee jopa sarjatasoa ylempänä olevia joukkueita vastaan mallikkaasti. Kaikki kiteytyy siis kahteen sanaan: ylimielisyyteen ja asenteeseen. Myös FC RAI:n kohdalla nähtiin, että rauhassa peliä kierrättämällä ja palloa pitämällä ottelu pysyy FC OPA:n hanskassa.

Ottelun tauolle lähdettiin tasalukemissa. Vaihdosta kentälle tullut Mikko Rantala ehti olla tositoimissa pari minuuttia, kun hän puikkelehti vastustajan puolustajien välistä maalintekoon. Vastaus tuli hetkeä myöhemmin, kun Olli-Pekka Haapala pääsi rankaisemaan puolustajien uinahduksesta hiukan ennen taukovihellystä.

Tauon jälkeen FC OPA otti kentän haltuunsa kokonaan. FC RAI sai toisella puoliajalla vain pari kunnollista maalintekopaikkaa. Toinen niistä oli kulmapotku ja toisessa Juho Loukusa jäi toiseksi OPA:n maalivahdin Mikko Mäkäräisen kanssa.

Mikko Rantala nousi ottelun sankariksi kahdella maalillaan. Päivän komeimman teki Arto Käsmä, jonka kiskaisema vapari upposi vastustamattomasti FC RAI:n verkkoon. Myös Markus Alajoen tekemä voittomaali (2-1) oli komeaa katsottavaa.

"Alusta lähtien oli selvää, että ennemmin tai myöhemmin ottelu ratkeaa FC OPA:lle", valmentaja Jyrki Kylmälä esiintyi itsevarmana.

"Mikko Rantalan viime aikojen onnistuminen maalinteossa lämmittää mukavasti mieltä", hymyili Kylmälä.

FC OPA:n johto Nelosessa kasvoi nyt toisena olevaan SC PAPS:iin 15 pisteeseen. Haukiputaan kakkosryhmä ja Spartak ovat nyt OPA:n sarjajohdon pahimmat uhkaajat, sillä FC RAI putosi käytännössä kyydistä pelattuaan viikolla FC Netsin kanssa tasan ja hävittyään nyt FC OPA:lle.

Käytännöllisesti katsoen sarjanousu FC OPA:lla on jo takataskussa. Teoriassa, kun otteluita on kärkijoukkueilla jäljellä kuusi tai seitsemän, FC OPA:lle riittää kaksi voittoa kärkitilan varmistamiseen. Sitä ennen seuran toimitusjohtaja panee kiviä kaikkien ilmassa leijujien taskuun.

"Puhutaan noususta sitten vasta, kun se on täysin varma", sanailee Ralf Mattson.

Ensimmäiset tilaisuudet tarvittavien kuuden pisteen ottamiseen ovat tiistaina, kun FC OPA isännöi FC Netsiä ja ensi viikon keskiviikkona, kun joukkue matkaa sarjan tähtisikermän Kempeleen Pallo-77:n vieraaksi.