Jussi Anttila meno päällä.
Alakerran lukot Mikko Mäenkoski ja Janne Keränen.
Joonas Kauppinen kipparoi joukkueensa voittoon.
Metron uusin kasvo Riku Jussila pallon kanssa.

Ei ollut edes paidanvaihdosta apua, kun MetroStars kuritti toistamiseen tällä kaudella levein lukemin FC FC:tä. Nyt lukemat kirjattiin tulospalveluun opalaisten hyväksi 4-0 (3-0).

MetroStars nousi voitollaan takaisin taisteluun B-lohkon kakkospaikasta. OLS Akatemia on mennyt jo ajat sitten menojaan, pitkin hampain se on myönnettävä.

OLS:n takana lohko on kiharainen ja erittäin tasainen. Otteluita on pelattu runsaasti ristiin, sillä toisena olevalla SGB:llä on plakkarissa lähes yhtä monta tappiota kuin voittoakin. B-lohkon kakkospaikasta tulee vielä erittäin tasainen kisa, sillä viisi joukkuetta on kuuden pisteen sisällä ja yläpäässä olevat SGB sekä tänään hävinnyt FC FC ovat pelanneet muita enemmän.

Päivän otteluun FC OPA MetroStars oli saanut pitkästä aikaa mukavanlaisen kokoonpanon. Valmentaja Lauri Kauppiselle avautui tilaisuus jopa pelipaikkakokeiluihin vapaaehtoisesti eikä pakosta kuten muutamissa edellisissä otteluissa jo tuloskin antaa ymmärtää.

30-päiselle yleisölle esitettiin varsin mukavaa peliä, joka aaltoili päästä päähän vauhdikkaasti. Ratkaisevat maalit syntyivät jo ensimmäisen puoliajan aikana, kun vajaassa vartissa joukkueen uusi kasvo Riku Jussila, Ville Valkama ja Jani Haataja pommittivat FC FC:n verkot tötterölle.

Vastustajallakin oli omat paikkansa, mutta onnetar hymyili Metrolle enemmän. Pallo oli omassa päässä kaksi kertaa maaliviivalla, josta ensimmäisellä puoliajalla Antti Tapio ja toisella Tapio Lohimies siivosivat pelivälineen väljemmille vesille. Lohimies ehti esiintyä myös yläkerran puolellakin, mutta avauspuolikkaan lopun vapaapotku ja toisen puoliajan leija olivat tuloksettomia.

Toiselle puoliajalle FC FC vaihtoi erotuomarin luvalla keltavihreän pystyraitapaitansa kokopunaiseen, mutta rättisulkeiset eivät kovinkaan paljoa joukkuetta auttaneet. MetroStars oli lähellä jäädä maaleitta, mutta vielä kerran kentälle kärkimieheksi vaihdettu toppari Janne Keränen kävi viimeistelemässä lopputuloksen komealla maalillaan.

Toisen puoliajan hurjimman painostuksen FC FC sai aikaiseksi viimeisellä kahdella minuutilla, jolloin sillä oli kolme avopaikkaa kuparisen rikkomiseksi. Tällä kertaa tiellä olivat välillä OPA:n maalivahti Ville Ritola, välillä ylähirsi ja viimeistään Tapio Lohimies.

"Puolustuspeli toimi paremmin kuin aikoihin. Eroa oli kuin yöllä ja päivällä verrattuna Isku -peliin", hymyili valmentaja Lauri Kauppinen.

Todellakin alakerta toimi lähes moitteetta koko ottelun ajan. Janne Keräsen ja Antti Tapion suoritukset puolustuksessa olivat kiitettäviä muiden tekemisiä sen kummemmin unohtamatta. Palkintoraati muisti Ville Valkamaa, joka on päässyt oivaan vireeseen tervehdyttyään talven loukkaantumisesta.

Uusi vahvistus, Tervareiden A-junioreissa viimeksi pelannut Riku Jussila, osoitti pelimiehen vinkeitä ja oli sekä tekniikaltaan että nopeudeltaan yksi kentän parhaimpia.

"Tämä oli meidän kauden parasta peliä. Pelasimme järkevästi ja käytimme omia vahvuuksiamme hyväksi", päätti Kauppinen analyysinsä.