Mikko Rantala sai vastuuta kärkimiehenä.
Jesse Mattson siivoaa pallon väljemmille vesille.
Pertti Ala-aholla vastassaan Ville Lapinlampi.
Jaakko Kovalainen sai kovan tärskyn jalkaansa.

Niin monessa otteluraportissa on kommentoitu, kuinka FC OPA on uuvuttanut vastustajansa väsyksiin. Nyt kahtena peräkkäisenä päivänä pelannut OPA oli lopen uupunut, mutta pystyi silti kaatamaan Nelosen A-lohkon häntäpäähän juuttuneen Reippaan 4-2 (1-1).

Ahkerasta pelaajakierrätyksestä huolimatta FC OPA:n kone alkoi toisella puolikkaalla piiputtaa pahemman kerran. Olihan alla vuorokauden sisällä jo 135 pelattua minuuttia eikä taivaalta porottanut aurinko 26 asteen lämpötiloineen helpottanut yhtään.

Väsymys näkyi muutamana virheenä, joista Reipas pääsi rokottamaan kahdesti mutta eritoten myös paitsioina. Toinen avustava erotuomari Antero Juutilainen sai väsyksiin asti nostella lippua, kun FC OPA juoksi pelkästään jälkimmäisellä jaksolla toistakymmentä kertaa paitsioon.

Ottelu näytti ratkeavan helposti, kun Tervareista lainattu Markus Alajoki pyöräytti näppärillä jaloillaan ohi peräti kahdesta Reippaan puolustajasta ja paineli maalintekoon. Ottelua oli pelattu vasta 9 minuuttia. Osuma haiskahti hiukan lahjamaalilta, sillä pallo saattoi pompata ennen haltuunottoa Alajoen käteen.

Johto-osuman jälkeen OPA vetäytyi kuoreensa ja lähti Reippaan kävelytahtiin mukaan. Jarno Katajiston onnistui tasoittaa ottelu puolen tunnin kohdalla, mutta Reippaan pisteunelmat menivät murskaksi ulosajoon. Kokenut maalivahti Janne Ukkola tuli Joonas Vaattovaaran läpiajossa ulos maaliltaan ja kaatoi vastustajan. Vaihtoehdot olivat vähissä - punainen kortti.

Tauolla valmentaja Jyrki Kylmälä luki madonluvut joukkueelleen ja sekoitti OPA:n pakan totaalisesti. Virtaa löytyikin maalintekoon huomattavasti ensimmäistä jaksoa enemmän. Timo Rautio hätyytteli jo alkupotkusta vastustajan maalia, kunnes pari minuuttia myöhemmin Joonas Vaattovaara onnistui Matti Haapalan antamasta ristipallosta.

OPA:n paidassa pelaamansa minuutit aina pirteästi esiintynyt Rautio teki kelpo esityön joukkueensa kolmanteen maaliin, kun Arto Käsmän ampuman reboundin tuikkasi sisään Markus Alajoki. Vain muutamaa minuuttia aikaisemmin OPA:n parhaana palkitulla Alajoella oli tuhannen taalan paikka lisätä maalisaldoaan.

Päivän komeimman ja ehkä oudoimman maalin ampui ensimmäisen ottelunsa pelannut ja täydet minuutit ahertanut Henri Pulkkinen. Hän pääsi laidalta nousemaan rangaistusalueen kulmalle, josta Pulkkisen ampuma veto kilahti vasempaan tolppaan, sieltä yläriman kautta oikeaan tolppaan ja vasta sitten maalin perukoille, kaikki tämä ehkä reilun sekunnin sisällä.

Ottelu koitui FC OPA:lle kalliiksi, sillä vastustaja teloi kaksi pelaajaa vaihtopenkkikuntoon. Matti Haapala sai reilun tunnin kohdalla napit nilkkaansa eikä ainakaan vielä pelin jälkeen pystynyt varaamaan jalallaan yhtään. Jaakko Kovalainen puolestaan sai Reippaan pelaajan polvesta reiteensä vain hetkeä myöhemmin ja joutui myös jättämään kentän.

Voitosta huolimatta valmentaja Jyrki Kylmälä ei ollut kovin iloinen joukkueensa otteista. Väsymys ei kelvannut esityksen syyksi ja harmistuneena jätti kommentoimisen esikunnalleen.

"Kaksi peliä peräkkäisinä päivinä ja tällainen keli. Väsyneen joukkueen väsynyt esitys", tuumaili kommentointivastuuseen joutunut kakkosvalmentaja Lauri Kauppinen.