Petteri af Hällströmin hyökkääjäkokeilu päättyi tähän.
Janne Myllylä kamppailee sateessa Esa Mularin kanssa.
Uusi hyökkääjä Markus Alajoki pelasi pirteästi.
Yksinäinen kannattaja.

FC OPA lähti siirrettyyn rästiotteluun hakemaan tasapeliä, mutta kantoikin kotiin tuliaisina täyden pistepotin varsin säyseältä kotijoukkueelta. Spartak kaatui Vimpelin stadionilla 3-0 (1-0).

Lähtökohdat otteluun muuttuivat tuntia ennen aloitusta, kun raju saderintama pyyhkäisi Kainuun ylitse ja kasteli Vimpelin nurmen läpikotaisin. Liukas sekä märkä ruohokenttä ei kuitenkaan tuottanut ongelmia osapuolille ja peli voitiin viedä läpi hyvätasoisena.

Joukkueet pystyivät keskittymään pelaamiseen, sillä tiukan linjan pitänyt erotuomari Jarmo Tertsunen karsi usein märillä kentillä nähtävät näyttävät taklaukset kokonaan pois. Ensimmäisellä jaksolla hän nosti kahdesti korttia yhtä monesta taklauksesta, jolloin ruma peli loppui tyystin.

Ottelu pysyi FC OPA:n hanskassa alkuvihellyksestä lähtien. Maalivahti Mikko Mäkäräinen ei saanut edes pelipaitaansa märäksi, sillä Spartak pystyi luomaan ainoastaan yhden maalipaikan koko ottelussa. Silloinkin oli kyseessä puoliksi epäonnistunut pusku lähialueeltä ja sen Mäkäräinen hoiti helposti.

Viimeistään kotijoukkueen toiveet menestyksestä karisivat ensimmäisen jakson lopulla tulleeseen ulosajoon. Kokenut kehäkettu Esa Mulari sai toisen em. taklausvaroituksista ja palatessaan omalle paikalle sadatteli itsekseen. Erotuomari Tertsunen piti tiukan linjan myös kielenkäytön suhteen ja ajoi pelaajan tylysti punaisella kentältä.

Loppulukemat olisivat voineet olla leveämmätkin, mutta FC OPA kolisutteli peräti viidesti tolppaa tai ylärimaa - Mikko Rantala ja Joonas Vaattovaara kahdesti sekä Joonas Sohlo kerran. Vaattovaara otti tuhlaajapojan viitan ylleen harhautettuaan maalivahdin ja vetämällä tolppaan noin kolmen metrin päästä tyhjästä maalista.

Toiselle jaksolle FC OPA muutti pystysuuntaisen pelin taktiikkaa ja ryhtyi siirtämään palloa leveyssuunnassa. Tämä säästi sekä kotijoukkueen voimia perjantaiseen OuRe -kamppailuun että pani Spartakin juoksemaan pallon perässä ja väsyttämään itsensä. Näin FC OPA:n vetäytyessä kotijoukkue ei  saanut siltikään hyökkäysmahdollisuuksia. Paikka paikoin opalaisten syöttötyöskentely oli jopa näyttävän näköistä.

Maalit merkittiin Joonas Vaattovaaran, Timo Raution ja Jaakko Kovalaisen nimiin. Kolmikosta viimeksi mainittu teki kauden ensimmäisen osumansa OPA:n paidassa ja sai pudotettua melkoisen kokoisen apinan selästään.

"Meiltä erittäin järkevä peli. Tiedettiin vastustajan pelitapa, joten meillä oli helppo pelata Spartakia vastaan", kommentoi ottelua valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Ilman hiukan huolimatonta ja saamatonta esitystä hyökkäyksessä ottelu olisi voinut ratketa jo puoliaikaan mennessä."

FC OPA tarvitseekin lisäannoksen järkevyyttä ja huolellisuutta hyökkäyspeliin, sillä se kohtaa ilman lepopäivää Oulun Reippaan jo perjantaina. Reipasta vastaan ei ole vara päättömään juoksenteluun, sillä edellinen ottelu painaa varmasti jaloissa, vaikka Spartak helpolla OPA:n päästikin.

FC OPA:n asema sarjataulukossa näyttää hyvältä. Joukkue on edelleen ilman tappioita piikkipaikalla. Ero kaksi ottelua enemmän pelanneeseen KeP-77:ään on jo seitsemän pistettä.