Janne Keränen puolustaa.
Tapio Lohimies ja Ville Valkama laittavat vastustajan ahtaalle.
Jesse Kuusela pääsi pitkästä aikaa kokoonpanoon.
Yli on, toteaa Metron Mikko Haapala.

MetroStarsin tähti tuikki sunnuntain myöhäispelissä varsin heikosti. Toisen puoliajan ilman vaihtomiehiä pelannut kotijoukkue joutui paremmassa kunnossa olleen vieraansa Kuivaniemen Iskun jyräämäksi tylyin lukemin 1-4 (1-0).

MetroStarsilla oli kokoonpanossa kaksi vaihtomiestä ja puoliajalla penkiltä katosivat olosuhteiden pakosta viimeisetkin miehet. Ennestään väsynyt joukkue putosi kelkasta pysyttyään vielä ensimmäisen puoliajan mukana kyydissä. Tuho oli totaalinen, sillä Isku teki kaikki maalinsa toisella puoliajalla.

Tässä vaiheessa lienee turha kerrata, ketkä olivat poissa vaan miettiä ketä oli pelaavassa kokoonpanossa. Jesse Kuusela ja Jussi Ailisto pelasivat ensimmäisen puoliajan ennen kuin joutuivat kiiruhtamaan linja-autoasemalle armeijan lomakuljetukseen.

Polvivaivainen Jussi Anttila, Mikko Haapala sekä Jarkko Vaattovaara olivat parhaimmat mehut puristaneet itsestään Puulaaki SM-turnauksessa ja Tapio Lohimies tuli Heinäpäähän käytännössä suoraan festarimatkan päätteksi auton penkiltä.

OPS:n A-junioreista loppukaudeksi lainattu Tuomo Iinatti, ulkomaanmatkalta palannut Janne Keränen ja keikkaveskari Marko Ihalainen pitivät sentään huolen, että kokoonpano oli täysi.

Puolikuntoinen joukkue hyytyi Iskun vauhdissa toisella puoliajalla, mikä näkyi selkeinä puolustusvirheinä. Pelimiehen vinkeitä esitti Mikko Haapala, joka vastasi viikonlopun läpi pelanneenakin Metron parhaista paikoista. Mahdollisuudet tarjoituivat vapaapotkusta, joka Haapalan löysän vedon päätteeksi muutti suuntaa muurista - tuloksetta.

Maali syntyi 42. minuutilla, kun Joonas Kauppinen kaadettiin rangaistusalueella. Mikko Haapala sijoitti pilkun verkkoon vuorenvarmasti ja tauolle päästiin lupaavassa MetroStarsin johdossa.

Tauon jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue - Kuivaniemen Isku. Tasoitus syntyi jo parin minuutin pelin jälkeen helpon näköisesti, kun tolpasta kimmonneen pallon latasi maaliin Iskun Jouni Huuskonen. Peli eli hyvin seesteistä vaihetta pitkään ennen kuin tunnin jälkeen alkoi enemmälti tapahtua.

Metrolla oli tilaisuuksia kääntää ottelu kotivoitoksi, mutta Ville Valkaman voimaton pusku tyhjän maalin edessä ja Tuomo Iinatin ylärimaan osunut veto eivät tuoneet ilonaiheita sinipaidoille. Myös Vesa Seppänen jäi nuolemaan näppejään komean kaukovedon päätteeksi.

Viimeisellä vartilla Isku teki tarvittavat osumat ottelun voittamiseksi. Mikko Uimonen rankaisi kahdesti ja Erkki Tuuttu naulasi viimeisen naulan arkkuun ottelun yliajalla.

"Iskulla oli toisella puoliajalla selvästi parempi liike. Hävisimme loppua kohti koko ajan enemmän kaksinkamppailuja", valmentaja Lauri Kauppinen näki tappion syyt.

"Topparit saavat ottaa ainakin kolme maalia kontolleen. Puolustus saa muutenkin nuhteita, sillä pallo pitäisi panna tappioasemassa liikkeelle eikä jäädä syöttelemään poikittain", latasi Kauppinen.

Voittonsa ansiosta Isku pyyhälsi sarjataulukossa MetroStarsin ohitse. Viime aikainen kuntokäyrä ei kuitenkaan lupaa hyvää joukkueelle, vaikka Metro on neljästä loman jälkeisestä pelistä saavuttanut kahden tappion lisäksi yhden voiton ja yhden tasapelin.

Mutta, mutta... Näihin neljään otteluun pelaajat on jouduttu haravoimaan väen vängällä kasaan ja pisteet ovat tulleet sarjajumbolta, voittokin vastustajan pelatessa koko ottelun vajaalla. Tilanne vaatiikin joukkueelta melkoista ryhtiliikettä, jotta kauden loput pelit voidaan vetää kunnialla läpi.

Seuraavan kerran FC OPA MetroStars on tulessa vasta ensi viikolla, kun kevätkierroksella 6-1 kaatunut FC FC tulee joukkueen vieraaksi ja janoaa revanssia.

Torstaiksi aiottu matka Pudasjärvelle on vastustajan kanssa sovittu siirrettäväksi sunnuntaille 27. elokuuta. Siirto käy molemmille hyvin, sillä FCK2:lla on kaksi peliä peräkkäisinä päivinä eikä FC OPA halua hajottaa toimihenkilöiden voimia kahteen paikkaan. Nimittäin viime kuun lopulla peruuntunut Spartak -peli pelataan ensi torstaina.