Ville Valkama onnistui maalinteossa kahdesti.
Puskemista voi yrittää myös näin.
Metron keikkaveskari Marko Ihalainen marssii tauolle.
AS Moonin Ari Jortama keskittää.

FC OPA MetroStars palasi Kajaanin notkahduksen jälkeen pistetielle. Vastassa ollut sarjajumbo AS Moon ei päässyt kartuttamaan saalistaan vaan joutui kotimatkalle 1-5 (0-1) tappio niskassaan.

Aikaisesta otteluajankohdasta johtuen AS Moon oli saanut mukaan vain 10 pelaajaa ja toimikin ottelussa sen mukaisesti. MetroStarsin penkillä oli pitkästä aikaa jo täytettäkin, mutta maalivahtia jahdattiin viimeiseen asti.

Loppujen lopuksi puiden väliin saatiin HauPa:n mukana viimeksi torjunut, sittemmin erotuomarina enemmän nimeä niittänyt Marko Ihalainen. Hän paikkasi tänään pelikieltoista Ville Ritolaa ja on maalipuiden välissä myös ensi sunnuntaina, kun Metro kohtaa Kuivaniemen Iskun.

Pieleen oli tämäkin hankinta mennä, mutta työesteiden vuoksi hiukan myöhässä tulleen Ihalaisen korvaajana toimi Jussi Jarva.

Ensimmäisellä puoliajalla Metro sortui vastustajan viivyttelytaktiikkaan mukaan. Ottelun tempo oli verkkainen, ja vaikka kotijoukkue tilastoja hallitsikin, ei AS Moonilla sen isompaa hätää kuitenkaan ollut.

Ville Valkama aloitti Metron maalinteon 18. minuutilla. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta rouva Fortuna oli vahvasti AS Moonin joukkueen tukena. Maalintekoa pääsivät yrittämään mm. Joonas Kauppinen, Mikko Mäenkoski, hienolla kierteisellä vedollaan Vesa Seppänen ja Tapio Lohimies erittäin kovalla tykillä.

Toiselle puoliajalle Metron valmentaja Lauri Kauppinen piiskasi joukkuettaan vauhtiin ja myös tulosta alkoi syntyä ihan eri tahtiin kuin aikaisemmin. Toisen puolikkaan alettua Ville Valkama ja Mikko Haapala tekivät maalit lyhyen ajan sisään, jolloin AS Moonin selkäranka katkesi lopullisesti.

Loppunumeroiden kaunisteluista vastasivat Jussi Jarva ja Jani Haataja. Heidän osumiensa välissä AS Moonin onnistui rikkoa Metron puhdas oman pään saldo. Hiukan paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa Antti Mattila kiersi maalia vartioineen Ihalaisen.

"Surkea peli meiltä. AS Moon pelasi vajaalla ja lähdimme heidän kävelyvauhtiin mukaan", manasi Metron valmentaja Lauri Kauppinen.

"Toisella jaksolla saimme peliä syvemmälle, kun vastustaja väsyi."

MetroStarsin keikkaveskarin Marko Ihalaisen otteet miellyttivät Kauppisen pelisilmää. Ihalainen ohjasi alakerran peliä kauas kantavalla äänellään ja avasi hyvin varsinkin heittämällä. Kovin vaikeisiin torjuntatöihin hän ei kuitenkaan joutunut.

"Täytti pelipaikkansa ja -paitansa ihan hyvin", virnuili Kauppinen.

FC OPA MetroStarsin kausi jatkuu seuraavan kerran ensi sunnuntaina. Myöhäisillan ottelussa vastaan tulee Kuivaniemen Isku, joka on hyvän alun jälkeen hiukan hyytynyt ja pudonnut taulukon keskivälin alapuolelle.

Metron tausta jää jälleen odottamaan mielenkiinnolla, minkälainen ryhmä saadaan kasaan. Jo varmojen poissaolojen lisäksi, viikonloppuna käytävä Puulaaki SM-turnaus sotkee pelaajien aikatauluja.