VAIHTOMIEHET TEHOKKAITA

16.7.2006

Arto Käsmä menee täysillä tilanteeseen.
Arto Käsmä menee täysillä tilanteeseen.
Jaakko Kovalainen käyttää vaikka selkää aseenaan.
Jaakko Kovalainen käyttää vaikka selkää aseenaan.
Kimmo Hannu jäi tänään maaleitta....
Kimmo Hannu jäi tänään maaleitta....
..... kuin myös Joonas Vaattovaarakin.
..... kuin myös Joonas Vaattovaarakin.

FC OPA:n edustusmiehistö tuntui olevan vielä leppoisissa lomatunnelmissa, kun se kohtasi Heinäpään tekonurmella SC PAPS:n. Maalintekoon ja puolustuspeliin tarvittiin apuja vaihtopenkiltä, kun loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 2-0 (0-0).

Ottelun ratkaisijat eivät olleet tutummasta päästä. Kimmo Hannun, Joonas Sohlon ja Joonas Vaattovaaran ruuti oli tänään märkää, sillä kolmikon laukaukset olivat varsin kevyttä tavaraa vastustajan maalivahdin poimittavaksi. 

Apu hätään löytyi vaihtopenkiltä. Päivän pirteimmästä peliesityksestä vastasi vikkelä Mikko Rantala, jonka komea laukaus heti toisen puoliajan alussa lopetti FC OPA:n kuivan kauden. Sivurajan tuntumasta takayläkulmaan uponnut veto oli etukulmaa peittäneelle putaalaisvahdille täysin mahdoton torjuttava.

Myös toisesta maalista vastasi vaihtopenkkiläinen. Asialla oli Tervareista lainattu nuori Timo Rautio, joka herätettiin kokoonpanoon pienten kommunikaatiovaikeuksien jälkeen vain puoli tuntia ennen ottelua. Uusista lainapelaajista Hannu Matala-aho ei ollut vielä käytettävissä tässä ottelussa, ja kun Jussi Jarvakin oli poissa, pelasi FC OPA 13 miehellä.

OPA:n onneksi, vaikka joukkue on sarjan muihin verrattuna kestävyydeltään ja fyysisyydeltään ylivertaista luokkaa, ottelun tempo ei kohonnut kovin kovaksi. Jos kotimiehistö oli niukanlainen, joutui PAPS taistelemaan pelin läpi ilman yhtään vaihtopelaajaa. Vierasjoukkue väsyikin FC OPA:n kyydissä ja oli toisella puoliajalla selvä altavastaaja.

Positiivista antia ottelu tarjosi puolustuspelin osalta. Tämä ottelu oli FC OPA:n ensimmäinen nollapeli tällä kaudella, mikä on alakerran toiminnan onnistumisen paras merkki. Täysin kiitettävää numeroa pakostakin uusittu ryhmitys ei saa, sillä todelliseen tulikokeeseen puolustus ei joutunut ja muutaman kerran väsynytkin PAPS-kärki pääsi vartijoiltaan läpiajoon.

Puolustuksesta olivat poissa lomamatkoilla olevat Jesse Mattson ja Sami Ylimäinen. Heidän tilallaan alakerrassa olivat Petteri af Hällströmin toppariparina Teemu Kärenlampi sekä uusina laitapuolustajina Kai Kanniainen sekä Pertti Ala-aho.

"Olihan tämä sellainen lomatunnelmainen peli, vähän pakkopullan makua", kommentoi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Nollapeli oli positiivista. Matti Haapala oli positiivinen yllätys puolustuksessa ja Petteri af Hällström oli kentän kunkku. Vaihtopenkiltä löytyi onneksi voimaa ratkaista peli", Kylmälä kehui miehistöään.

FC OPA:n seuraava ottelu on ensi lauantaina, jolloin neljän ottelun mittaisen vierasputken avaa kohtaaminen FC RAI:ta vastaan. Ottelu tulee olemaan haasteellinen OPA:lle, sillä Mattsonin ja Ylimäisen lisäksi neljä uutta pelaajaa on takuuvarmasti sivussa.

"Hankalaa on. Varmoja poissaolijoita ovat Kimmo Hannu, Petteri af Hällström, Joonas Sohlo ja Mikko Rantala", pähkäili Kylmälä.

Henri Karppinen on poissa edelleen armeijan aloittamisen vuoksi ja lisäksi työkiireiden parissa olevat Jussi Jarva ja Mikko Hyvärinen ovat epävarmojen listalla. Tervareista lainatun Raution ja toisen tervariavun Kimmo Kangasluoman turvin OPA saa jalkeille juuri täyden miehistön.

Kuvat: (c) Kari Väre, 2006

Su 16.07.2006, Heinäpään tn

FC OPA - SC PAPS 2-0 (0-0)
47. 1-0 Mikko Rantala
81. 2-0 Timo Rautio
Erotuomari: Aleksi Tanner
Yleisöä: 59
 
FC OPA:
Avauskokoonpano
Pertti Ala-aho
Kimmo Hannu < 65. > 85.
Petteri af Hällström
Kai Kanniainen
Jaakko Kovalainen < 65. > 85.
Teemu Kärenlampi < 85.
Arto Käsmä < 65. > 85.
Janne Myllylä < 33. > 65.
Mikko Mäkäräinen (mv)
Joonas Sohlo < 33. > 65.
Joonas Vaattovaara < 33. > 65.
Vaihtopelaajat
Matti Haapala > 33.
Mikko Rantala > 33. < 85.
Timo Rautio > 33. < 85.
 
Palkinnot:
FC OPA Mikko Rantala
SC PAPS Ville Hirvelä
Palkintoraati: Iikka Ala-aho
Esko Vanhala
Palkintosponsori: Oulun Konttivuokraus Oy

NELONEN
Lohko A
FC OPA 7 6 1 0

32-11

19
KeP-77 8 4 2 2

26-20

14

Spartak 7 4 2 1

20-14

14

SC PAPS 8 3 3 2

17-12

12

Terwaarit 7 3 2 2

25-17

11

FC RAI 7 2 4 1

16-12

10

FC Nets 8 3 0 5

19-20

9

OuJK 8 2 1 5

17-23

7

JS Hercules    8 2 1 5

9-24

7

OuRe 8 1 0 7

15-43

3

Otteluiden KeP-77 - SC PAPS ja Spartak - FC RAI tuloksia ei ole syötetty järjestelmään ja ne puuttuvat sarjataulukosta.