Sami Hyvärinen teki tuhmia.
Jyrki Kylmälä jätti vastustajansa telineisiin.
Lauri Kauppisen ohjeet eivät riittäneet voittoon asti.
PaTe oli askeleen edellä Metroa.

MetroStars joutui melkoiseen helteeseen, kun kevätkauden viimeisessä sarjaottelussa Pattijoen Tempaus vei vastustajaansa lukemin 1-4 (1-2). Kuritusta johti yksi mies, Pekka Paganus, joka viimeisteli joukkueelleen hattutempun.

MetroStarsin päivää leimasivat kokoonpanovaikeudet. Loppujen lopuksi lainamiehiä ja muita apuja piti kaapia kasaan peräti neljä ennen kuin listalle saatiin kunnolla vaihtomiehiä. Myös nivusvaivainen Jyrki Kylmälä työnnettiin kentälle vastalauseista välittämättä.

Uusia pelaajia edustivat Tervareista pikavauhdilla lainatut Juho Mikkonen ja Sami Hyvärinen. Eivät ehtineet puhelinlangat kylmetä eivätkä musteet siirtolapun maksukuitissa kuivua, kun kaksikko oli jo OPA:n sinipaita päällä Heinäpäässä. Kiitos pika-avun mahdollistamisesta kuuluu Tervari-luotsille Jyrki Kylmälälle sekä pelaajille itselleen, jotka suostuivat pikakomennukseen.

MetroStarsin muita apuja olivat Toni Ryynänen, joka on harjoitellut joukkueen mukana kuukauden päivät sekä Henri Lähdemäki, joka pelasi tänään toisen sarjaottelunsa opiskelutauolle vetäytymisen jälkeen.

Kokoonpanovaikeudet heijastuivat myös otteluun. Yhteistä pelisäveltä ei aina tahtonut vähän harjoitelleiden pelaajien kesken löytyä ja ajatuksetkin taisivat olla enemmän juhannuksen juhlinnassa kuin itse pelissä. PaTe:n menestys perustuikin kahteen tekijään. Se halusi enemmän voittoa ja pystyi hyödyntämään maalipaikat vastustajaansa paremmin.

PaTe:n juhlat alkoivat jo varttitunnin kohdalla, kun pallo löysi tiensä omaan maaliin Antti Tapion kautta ja vain minuuttia myöhemmin joukkue kolisutteli tolppaa.

Pekka Paganus aloitti oman show´n pyörittämisen kymmenen minuuttia myöhemmin, kun hän uunotti Ville Ritolaa Metron maalissa. Kaarelta tehty kevyt nosto leijaili maaliviivalla seisseen maalivahdin ylitse eikä Ritolalla ollut juurikaan mahdollisuuksia torjuntaan. Taisi onnistunut osuma ilmeistä päätellen yllättää veskarin lisäksi myös tekijän itsensäkin.

Läpi ottelun katsoen parhaat paikat Metron pelaajista oli Samuel Waheebilla. Hänen sihti ei ollut kuitenkaan kovin kohdallaan ja loputkin PaTe:n maalivahti Esa Ylisirniö poimi hyppysiinsä kuin marjat konsanaan. Kotijoukkueen toiveita piti yllä Mikko Haapala, joka teki OPA:n ainokaisen hiukan ennen puoliaikaa.

Ottelu ratkesi lopulta toisen puoliajan alussa. Erotuomari Simo Kivari puhalsi pallon pilkulle eikä Pekka Paganus erehtynyt tekopaikastaan. Seuraavasta hyökkäyksestä Henri Lähdemäellä oli tilaisuus tuoda MetroStars vielä peliin mukaan, mutta tulinen veto viuhui niukasti PaTe:n maalin ylitse.

Vastahyökkäyksestä tulikin sitten kuittaus ja viimeinen naula OPA:n arkkuun oli naulattu. Arkku heitettiin vielä montun pohjalle, kun Jani Haataja ajatti itsensä ulos saatuaan toisen keltaisen kortin. Taistelu hyytyi nyt lopullisesti.

"Parempi voitti. Jalkapallo on maalintekopeli", valmentaja Lauri Kauppinen käytti vanhaa kliseetä ja poistui juhannuksen viettoon.

Palkintoraati muisti palkinnoilla hattutempun tehnyttä Pekka Paganusta ja ansiokkaasti keskikentällä pelannutta Sami Hyväristä. Pattijokisista jäi mieleen myös Ömer Kaya, joka hääri PaTe:n keskikentällä lähes päällikön ottein.

Tämän ottelun jälkeen myös Metro saa hetken huilia juhannuksen merkeissä. Sillä on vielä edessään kaksi ottelua ennen kuin joukkueen pelaajat pääsevät kesälaitumille. Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina on vastassa SGB ja siitä parin päivän kuluttua vielä Inter Välivainio.