KAUDEN ENSIMMÄINEN NOLLAPELI

15.6.2006

Pelissä sai yksi jos toinenkin siipeensä.
Pelissä sai yksi jos toinenkin siipeensä.
Hiekka pölisi kuivalla kentällä.
Hiekka pölisi kuivalla kentällä.
MuhU:n hyökkäykset kilpistyivät puolustukseen.
MuhU:n hyökkäykset kilpistyivät puolustukseen.
Antti Leinonen (21) ja Samuel Waheeb hyökkäävät. Jussi Anttila (2) varmistaa selustan.
Antti Leinonen (21) ja Samuel Waheeb hyökkäävät. Jussi Anttila (2) varmistaa selustan.

Sisäinen lämpö nousi reilusti ulkoista korkeammaksi, kun FC OPA MetroStars ja MuhU kohtasivat Muhoksen yläasteen pallokentällä. Kiihkeän ottelun päätteeksi OPA kartutti pistetiliään kolmella ja voitti isäntänsä 3-0 (2-0).

Lähtökohdat otteluun olivat varsin heikot. Muhoksen kotikenttä on varmaankin sarjan pienin, sillä se täyttää juuri ja juuri aikuisten otteluiden minimimitat. Maalivahdin alueen ja sivurajan välinen etäisyyskin mitattiin vain n. kolmeksi metriksi.

Ahtaalla, kovalla ja pölisevällä alustalla ottelu muodostui juuri sellaiseksi kuin saattoi odottaa. Pallo oli enemmän ilmassa kuin maassa eikä syöttötilaa juurikaan ollut. Peli muistutti lähinnä koulun liikuntatunnin sähellystä ennen kuin kohtalo teki areenalle tilaa erotuomarin punaisten korttien muodossa.

Pelaajien selkään hädin tuskin ehti hiki nousta, kun Metron Joonas Kauppisen rikkeestä lähti melkoinen tapahtumasarja liikkeelle. Pienen nokkapokan ja tönimisen jälkeen päädyttiin siihen, että MuhU:n Tero Huuskolla oli käsi OPA:n Ville Vanhalan kurkussa kiinni. Erotuomari Ari Kankaanpää näytti tylysti tappelupukareille punaista korttia ja kahdelle muulle pelaajalle keltaiset.

Ulosajojen jälkeen kentälle tuli hiukan syöttötilaa ja pelin taso nousi aikaisemmasta. Syke pysyi kuitenkin korkealla molemmin puolin kenttää ja pelissä koettiinkin runsaasti rikkeitä sekä suunsoittoa. Punaisten lisäksi erotuomari näytti yhteensä kuutta keltaista korttia, joista Metrolle nousi neljä ja MuhU:lle kaksi.

Maalejakin saatiin aikaiseksi. Avausosuman viimeisteli Jussi Anttila, joka latasi puolivolleyn pienestä kulmasta ohi MuhU:n maalivahdin. Vierasvoitto sinetöityi käytännössä jo ennen taukovihellystä, kun Jani Haataja teki joukkueelleen toisen maalin. Päivän komeimmasta vastasi Joonas Kauppinen, jonka sivurajan tuntumasta kiskaisema veto upposi yläpesään.

MetroStarsin viimeistelyprosentti oli erittäin korkea. Pienestä kentästä huolimatta molemmilla joukkueilla oli niukasti todellisia maalipaikkoja, sillä usein laukaukset olivat hätäisiä ja ne viuhuivat ohi maalin. MuhU sai käytännössä kaksi kunnon paikkaa, joista toinen meni sisään mutta tuomittiin paitsioksi ja toinen osui tolppaan.

"Tyypillinen kyläpeli. Tällä kentällä ei ollut tarkoituskaan pelata kauniisti vaan ryminällä sisään", tuumaili Metron valmennuskaksikon sijaiseksi joutunut Ralf Mattson.

Ottelu oli sekä Metrolle että koko OPA:lle kauden ensimmäinen, jossa oman pään nolla säilyi rikkomattomana. Tässä onkin pientä komiikkaa, sillä juuri Muhoksen pienellä kentällä odotettiin maaleja syntyväksi kuin liukuhihnalla.

Suurin kiitos nollapelistä kuuluu maalivahti Ville Ritolan lisäksi puolustukselle, jossa Jesse Kuusela pelasi toista kertaa tällä kaudella laitapuolustajana. Toisella reunalla oli Antti Tapio ja lisäksi toppareina hääri onnistuneesti duo Tuomo Pähtilä - Janne Keränen. Kaksikosta varsinkin Keräsen ohjauspeli oli onnistunutta.

"Puolustuslinjalle annan täyden kympin", tunnusti sijaisvalmentaja Mattson.

Kauden ensimmäinen nollapeli ja edellisvuoden vastaavan ottelun maalisaldon kolminkertaistuminen sai seuran puheenjohtajan myös huumorituulelle.

"Pitäisiköhän miettiä joukkueen komentosuhteet uusiksi", naureskeli Mattson.

Voitto nosti MetroStarsin B-lohkon keskikastin kärkeen. Kymmenellä pisteellä irtoaa neljäs sija ennen neljän pisteen päässä olevaa alkukauden yllättäjää Kuivaniemen Iskua. Keskiryhmä on kuitenkin äärimmäisen tasainen ja yksi tappio saattaa pudottaa sijoitusta dramaattisesti. Keskikastissa kuusi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä ja joukkoon mahtuvat SGB sekä PaTe, joilla on vasta viisi ottelua takanaan.

MetroStarsin kausi jatkuu vielä juhannusviikolla yhdellä ottelulla. Juhannusloma jää neljän päivän mittaiseksi, koska heinäkuun alussa odottaa vielä kaksi kohtaamista ennen pääsyä kesälaitumille.

To 15.06.2006, Yläasteen pallokenttä
MuhU - FC OPA MetroStars 0-3 (0-2)
19. 0-1 Jussi Anttila
37. 0-2 Jani Haataja
78. 0-3 Joonas Kauppinen

Erotuomari: Ari Kankaanpää

FC OPA MetroStars:
Avauskokoonpano
Jere Alajeesiö
Jussi Anttila < 24. > 37. < 67.
Mikko Haapala < 19. > 43. < 60.
Joonas Kauppinen < 37. > 46.
Janne Keränen
Jesse Kuusela
Antti Leinonen < 33. > 46. < 75. > 85.
Tuomo Pähtilä
Ville Ritola (mv)
Antti Tapio
Ville Vanhala pun 11.
Vaihtopelaajat
Jani Haataja > 24. < 43. > 67.
Ville Valkama > 33. < 46. > 75.
Samuel Waheeb > 19. < 46. > 60. < 85.


NELONEN
Lohko B
OLS Akatemia 7 7 0 0

51-4

21
FC FC 8 6 0 2

19-15

18
KIsku 8 4 2 2

25-14

14

FC OPA MetroStars    7 3 1 3

23-15

10

FC Kanuunat 7 3 1 3

14-11

10

SGB 5 3 0 2

17-11

9

OsPa 7 3 0 4

13-21

9

MuhU 8 2 2 4

8-25

8

PaTe 5 2 1 2

9-10

7

IVFC 7 1 3 3

8-18

6

FC Kurenpojat 2 5 1 0 4

7-23

3

AS Moon 8 0 2 6

12-39

2