Jesse Mattson ja Sami Ylimäinen puolustushommissa.
Kai Kanniaisen hellehattu.
Jussi Jarvakin pääsi pitkästä aikaa tositoimiin.
Mikko Rantalaa rikotaan.

FC Nets pani sarjajohtajan ahtaalle Heinäpään tekonurmella ja aiheutti 30 asteen helteen ohella FC OPA:lle melkoista tuskanhikeä. Nihkeällä esityksellä irtosi kuitenkin kolme sarjapistettä, kun FC Nets kaatui maalein 4-2 (2-1).

Leikattua olkapäätään parantelevaa Pertti Ala-ahoa lukuunottamatta parhaallaan liikkeellä ollut FC OPA ei järin jaksanut valmentajansa ohjeita kuunnella. Miehistö antautui juoksukilpailuun FC Netsin kanssa, vaikka Jyrki Kylmälän ohje oli yksiselitteinen: helteessä ei saa uuvuttaa itseään vaan pallo on pantava lyhyellä syötöllä lähimpään vapaaseen paikkaan.

Voittoon riitti kaksi sähäkkää mutta lyhyttä hetkeä molempien puoliaikojen alussa. Ensimmäisellä jaksolla maalit syntyivät yhdeksän minuutin sisään, kun verkkoja heilutti ensin Joonas Vaattovaara ja sitten Kimmo Hannu. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta tarkkuutta ei tällä kertaa ollut.

FC Nets varoitteli vierasjoukkuetta potentiaalistaan viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Kulman jälkitilanteesta pallo saatiin maaliin, mutta se hylättiin Netsin hyökkääjän estettyä FC OPA:n maalivahtia Mikko Mäkäräistä.

Hylätty maali ei riittänyt herättelemään sinipaitoja, sillä vain neljä minuuttia myöhemmin palloa haettiin jälleen FC OPA:n maalista ja nyt erotuomarin käsi osoitti keskiympyrää kohti. Maali syntyi, kun toppari Jesse Mattsonin palautus jäi hiukan torsoksi ja Mikko Mäkäräinen päätti siivota sen puskemalla väljemmille vesille. Pusku ajautui suoraan maalintekijän Timo Mustosen jalkaan ja hänellä oli helppo työ kuljettaa pallo maassa makaavan Mäkäräisen ohi.

Kai Kanniaisen ja Jussi Jarvan tultua kentälle FC OPA:n pakka pysyi paremmin kasassa, mutta se levisi jälleen vaihtoruletin alettua. Lisämaalit viimeisteltiin kahdessa minuutissa. Asialla olivat ensin Joonas Sohlo ja sitten päivän toisen osumansa tehnyt Joonas Vaattovaara, jonka maali oli ehdottomasti pelin komein.

Liekö johtunut helteestä vai siitä, että kentällä oli kaksi jalkapallosta nauttivaa joukkuetta, mutta ottelu oli otteiltaan kenties kauden siistein. Erotuomari Teemu Vanttaja nosti rikkeistä vain yhden kortin FC OPA:n Arto Käsmälle ja sekin saattoi olla hiukan liian raaka tuomio.

"Tästä ottelusta ei kannata muistaa juuri muuta kuin kolme pistettä", tokaisi valmentaja Jyrki Kylmälä joukkueelleen.

"Nihkeä peli mutta pääasia, että voitto tuli", ennakoi valmentajan kommentteja hyökkääjä Kimmo Hannu.

"Juostiin kuin suunnistuskilpailussa: sata lasissa rastilta rastille. Seuraavaan peliin pitää palauttaa järkevä syöttötyöskentely", murahti Kylmälä.

Voitolla FC OPA säilytti asemansa Nelosen A-lohkon johdossa. Matemaattinen etumatka toisena olevaan KeP-77:ään on kaksi pistettä. Teoriassa ero on viisi pistettä, sillä OPA on pelannut kempeleläisiin verrattuna yhden ottelun vähemmän.

Huomion arvoista on se, että FC OPA ei ole vielä yhtään nollapeliä pelannut. Omiin on uponnut kymmenen maalia ja jokaisessa viidessä pelaamassaan ottelussa OPA:n verkko on heilahtanut vähintään yhden kerran.

Joukkueen kesäloma alkaa juhannusviikolla ja kestää pitkälle heinäkuulle. Sitä ennen FC OPA testaa voimamiesten taidot kohtaamalla JS Herculeksen Heinäpään tekonurmella ensi tiistaina.