Jani Haataja haastaa OsPa:n Teemu Nikulan.
Ville Valkama kiitää.
Tapio Lohimies taisteli kentällä urhoollisesti hiusmurtumasta huolimatta.
Janne Keränen ja Janne Saastamoinen pelin tiimellyksessä.

FC OPA MetroStarsin tiistai-ilta oli Heinäpään tekonurmella yhtä harmaa kuin Oulun kesäsääkin. OsPa otti tarjolla olleet kolme sarjapistettä maalein 3-1 (1-1). Sen tekemät maalit olivat yhdistelmä varsin erikoisia suorituksia.

Jo lähtökohdat otteluun lupasivat Metrolle synkeää iltaa. Isosta ringistä peräti 11 pelaajaa puuttui erinäisten syiden vuoksi kokoonpanosta ja parin hätäavun turvin tämän päivän listalle oli saatu 14 nimeä. Näistäkin osa pelasi puolikuntoisena (Kimmo Alanen flunssa, Jyrki Kylmälä nivunen, Tapio Lohimies hiusmurtuma) ja pelin aikana viikatemies nouti myös Samuel Waheebin.

Alku lupasi vielä loistavaa tulevaisuutta, kun Mikko Haapala vapautti hätäapu Henri Lähdemäen maalintekoon. Ottelua oli pelattu tuolloin vasta reilut minuutti.

Metro rummutti avausmaalin jälkeen vielä hetken OsPa:n maalille. Jyrki Kylmälän vapaapotku meni ylitse ja Kimmo Alasen pitkän juoksun päätteeksi tekemä nosto nousi maalin katolle. Lähdemäellä oli myös pari hyvää paikkaa maalitilinsä kartuttamiseen.

Terävän alun jälkeen puntit tasoittuivat ja myöhemmin ensimmäisellä puoliajalla OsPa painosti Metroa kuin verottaja talousrikollista. Tasoitus syntyi reilun puolen tunnin kohdalla, kun OPA:n puolustaja epäonnistui purkuyrityksessään potkaisemalla puhtaan hudin. Janne Saastamoinen nappasi pallon ja tykitti. Peliväline viuhui maalivahdin ohitse, osui ylärimaan, kimposi tolppaan ja kentän ulkopuolelle. Avustavan erotuomarin Tuomo Iinatin lippu oli pystyssä ja tuomio armoton: pallo kävi maalissa.

Joukkueensa parhaana palkitulla Saastamoisella oli pelin aikana montakin maalintekopaikkaa, mutta hän onnistui avausosumansa jälkeen vain kerran. Osuma tuli 67. minuutilla, kun Ville Ritola OPA:n maalissa torjui eteensä ja Saastamoinen nappasi irtopallon kuljettaen sen perille asti.

Ennen äskeistä maalia OsPa:n Aleksi Kauhanen saattoi verkon perukoille osuman, joka otti mahtavan kierteen kimmokkeesta ja painui ohi Metron maalivahdin.

Toisella jaksolla rampaisen MetroStarsin pelaaminen oli ponnetonta. Ne vähätkin yritykset, jotka kotijoukkue sai maalille, OsPa:n veskari Ville Körkkö poimi varmuudella näppeihinsä. Edes keskikenttäryhmityksen vaihtaminen timanttikuvioon ei auttanut vaan OsPa piti pelihallinnan itsellään.

Metron parhaita paikkoja toisella puoliajalla olivat Antti Tapion putoava kaukolaukaus ja Kimmo Alasen puolivolley. Apua aneemiseen esitykseen olisi saattanut irrota Samuel Waheebilta, mutta hänkin joutui olemaan suurimman osan pelistä vaihtopenkillä saatuaan jalkaansa tällin.

"Rampa joukkue ja tässä oli tulos. Materiaali loppui kerta kaikkiaan kesken", murehti vemppakomppanian ylipäälliköksi joutunut Lauri Kauppinen.

"11 miestä oli kentällä, mutta oikeastaan pelasimme kymmenellä", kommentoi Kauppinen tilannetta, jossa lopussa oli pakko jo kierrättää loukkaantuneita.

Makoiselle maistuneen voittonsa ansiosta OsPa nousi sarjataulukossa MetroStarsin vanaveteen. Nelosen B-lohkossa keskiryhmä on tiivis, sillä parin pisteen sisälle mahtuvat puolet lohkon joukkueista.

FC OPA MetroStars pääsee hetkeksi nuolemaan haavojaan, sillä seuraava ottelu on vasta yhdeksän päivän kuluttua Muhoksella.