METRO KOHTAA OSPA:N

6.6.2006Koulujen päättäjäiset ovat takana ja edessä on paluu arkeen, vaikka kesälomakin on päässyt aluilleen. Nelonen jatkuu tänään MetroStarsin isännöimällä ottelulla Oulunsalon Palloa vastaan. Peli käynnistyy Heinäpään tekonurmella klo 18:00.

Joukkueilla on suurin piirtein saman kokoiset ringit, mutta päivän otteluun OsPa lähtee etulyöntiasemasta. Sillä on niukasti poissaoloja, kun taas MetroStarsilla on monenlaisten esteiden vuoksi vaikeuksia saada jopa täysi miehitys kasaan.

"Kaksi avauksen pelaajaa, Kalle Riiste ja Miska Oikarinen, ovat poissa pääsykokeiden vuoksi", valaisee OsPa:n valmentaja Juhani Hippi joukkueensa tilannetta.

MetroStarsilta puuttuu sataprosenttisesti kahdeksan pelaajaa, joista enin osa on harrastuksiensa eli palkkatöiden parissa ja muutama keskittyy pääsykokeisiin. Poissa ringistä ovat mm. puolustajana edellisessä FC FC -ottelussa onnistunut Ville Vanhala sekä keskikentällä tärkeässä rikkovassa roolissa pelaava Jere Alajeesiö. Metron pelaajista lisäksi Antti Leinonen ja Mikko Hyvärinen ovat tällä hetkellä edustuksen kirjoissa.  

Poissaolijoiden paikkureina ovat ainakin pelaajavalmentaja Jyrki Kylmälä sekä Henri Lähdemäki, joka tekee toistaiseksi pelin mittaisen visiitin vanhan joukkueensa rinkiin. Lähdemäki oli FC OPA:n mukana talvella, mutta on keväällä keskittynyt lääketieteellisen valmennuskurssiin.

MetroStarsin vaikea alku ohitse

Metron kurssi on ollut viime aikoina myötätuulessa. Hankalan alun jälkeen se on voittanut kaksi edellistä otteluaan ja viimeistellyt niissä muhkeat 16 maalia. Seitsemän pistettä riittää tällä hetkellä sijoitukseen B-lohkon keskikastissa.

OsPa puolestaan on aloittanut sarjan neljällä tappiolla ja yhdellä voitolla. Kolme pistettä riittää maalierolla pitämään takanaan FC Kurenpojat 2:n sekä yhden pinnan vähemmän keränneen AS Moonin.

Junioriseurana paremmin tunnetun OsPa:n miesten joukkueen valmentaja Juhani Hippi sysääkin paineet huoletta MetroStarsin niskaan.

"MetroStars on sarjan toiseksi kovin joukkue. Lähdemme altavastaajina, mutta luotamme omiin kykyihimme."

"OsPa lähtee katkaisemaan kahden tappion putkea. Olemme pelanneet OLS Akatemiaa lukuunottamatta tasaisia pelejä, mutta viimeistely on ollut ruosteista", kommentoi Juhani Hippi.

Ottelu on mielenkiintoinen myös katsomon kannalta. Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin FC OPA pääsee pelaamaan Heinäpäähän, joka on kerännyt parhaat yleisömäärät seuran otteluissa. Kalseasta ilmasta huolimatta vettä ei satane, ja kun muitakaan otteluita ei tänään pelata, voidaan odottaa kohtuullisen hyvää yleisömäärää. Seuran kuukauden päivät vanhentunutta ennätystä (MetroStars - FC Kanuunat 58 katsojaa) ei varmaankaan tulla rikkomaan.

 

FC OPA METROSTARS

1

 

RITOLA, Ville (mv)

4

 

HAATAJA, Jani

5

 

KUUSELA, Jesse (c)

6

 

ALANEN, Kimmo

8 KAUPPINEN, Joonas

11

 

TAPIO, Antti

14

 

VALKAMA, Ville

22

 

SEPPÄNEN, Vesa

24

 

KERÄNEN, Janne

26

 

PÄHTILÄ, Tuomo

25 LÄHDEMÄKI, Henri

27

 

MÄENKOSKI, Mikko

35 LOHIMIES, Tapio
38 HAAPALA, Mikko
43 WAHEEB, Samuel
64 KYLMÄLÄ, Jyrki

Valmentaja:
KAUPPINEN, Lauri

 

 

OSPA

1

 

KÖRKKÖ, Ville (mv)

6

 

VÄÄNÄNEN, Marko

8

 

TIKKANEN, Teemu

9

 

VASUNTA, Einari

10

 

SAASTAMOINEN, Janne

11

 

LATVALA, Matti

12

 

PELTONIEMI, Mika

13

 

ANSAMAA, Jonne

16

 

KETTUNEN, Joonas

17

 

KAAKINEN, Henri

20

 

KANANEN, Janne

21

 

KAUHANEN, Aleksi

22 

 

HIPPI, Jouko

23 PAUNA, Mikko
24 KARHU, Janne
25 SIEKKINEN, Jani
31 NIKULA, Teemu
35 MAJAVA, Jesse

Valmentaja:
HIPPI, Juhani

       Erotuomari:
IHALAINEN, Marko
(Oulu)
 

Avustavat erotuomarit:
IINATTI, Tuomo
(Oulu)

JUTTULA, Janno
(Oulu)