Joonas Kauppinen onnistui puolustajana.
Jere Alajeesiöllä on kiire.
Keskikentän pallotaiteilua Mikko Mäenkoski ja Tero Miettinen.
Pallo hukassa.

FC OPA:n sarjaottelut jatkuivat tänään kylmissä ja märissä merkeissä. MetroStars kohtasi Lintulan liukkaalla tekonurmella FC FC:n ja tylyn vierasjoukkueen elkein vei pisteet maalein 6-1 (3-1).

Ottelu ratkesi käytännössä MetroStarsin tehokkaaseen kuusiminuuttiseen, jonka aikana se maalasi kolmesti. Sitä ennen FC FC yritti kääntää ottelun käsikirjoituksen, mutta Ville Ritolan paraatipelatus piti kotijoukkueen nollilla.

Viidennellä minuutilla tulleessa tilanteessa FC FC pääsi hyökkäämään peräti neljällä OPA:n nollaa vastaan. Laukojaksi joutunut Jarkko Järvenoja teki löysän noston, joka päätyi Ritolan syliin. Jalkapallojumalat yksin tietävät, mihin suuntaan ottelu olisi mennyt, jos tästä tilanteesta maali olisi syntynyt.

Kotijoukkueella oli toinenkin tuhannen taalan paikka ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Ritola torjui Hannu Haapakosken vetämän tulisen vaparin kulmaksi. Tästä tilanteesta syntyikin FC FC:n ainokainen, kun Jukka Tahvanainen puski kulmurin verkkoon.

MetroStarsin maalinteon aloitti Jyrki Kylmälä, joka pani vartin kohdalla kotijoukkueen topparin täysin kahville ja nosti pallon yli maalivahti Petri Heikkisen. Ensimmäisen puoliajan muista osumista vastasivat Samuel Waheeb ja Kimmo Alanen, joka on löytänyt itselleen uuden kevään kärkipelaajana.

Toisella puoliajalla pelin taso laski huomattavasti ja kylmästä kankeat pelaajat alkoivat tehdä virheitä. Uudelleen maaliverkkoja heilutettiin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella - yhteensä kolmesti.

Kimmo Alanen pääsi toistamiseen maalitilastoihin keskitysyrityksellään, joka otti liikaa korkeutta ja painui suoraan maaliin. Kaksi minuuttia tästä kulmapotkun jälkitilanne muuttui MetroStarin juhliksi, kun FC FC:n puolustaja siivosi Jussi Ailiston vedon väljemmille vesille, mutta paluupallon kiskoi verkkoon Ville Vanhala. Jälleen ehti kulua vain kaksi minuuttia ja Jussi Anttila niittasi loppulukemiksi 6-1.

"Vastustajalla loppui selvästi juoksuvoima. Kun pelaamme omaa peliämme ja maltilla siirrämme palloa, tulos on tässä", kommentoi valmentaja Lauri Kauppinen.

"Puolustus pelasi pakosta uudessa ryhmityksessä. Toisella puoliajalla laitapuolustajat Joonas Kauppinen ja Mikko Mäenkoski olivat ohittamattomia", kehui Kauppinen alakertaansa.

Tänään puolustuslinjan muodostivat vasemmalta lukien Jesse Kuusela, Ville Vanhala, Joonas Vaattovaara ja Mikko Mäenkoski. Kuusela loukkaantui aivan ensimmäisen puoliajan lopulla ja oli reilut 20 minuuttia vaihtopenkillä keräämässä voimia. Kauppinen paikkasi hänet puolustajan tontilla onnistuneesti.

MetroStars nousi voitollaan jo Nelosen B-lohkon keskikastiin. OLS Akatemia jyrää vakuuttavaan tahtiin ja sillä on viiden ottelun jälkeen täysi pistepotti musertavalla maalierolla 33-4. FC FC säilytti tappiosta huolimatta toisen sijansa ja SGB nousi kolmanneksi.

MetroStars pääsee aktiivisen toukokuun jälkeen hiukan huilaamaan, kun seuraava ottelu on vasta koulujen päättäjäisten jälkeisellä viikolla. Metro isännöi OLS Akatemialla 2-10 hävinnyttä Oulunsalon Palloa. Kuunvaihteessa pelattavaksi merkitty FC OPA MetroStars - AS Moon tullaan siirtämään raahelaisten esteiden vuoksi. Uutta pelipäivää ei ole vielä sovittu.