Kai Kanniainen painii Spartakin Medeirosin kanssa.
FC OPA:n uusi pakki Sami Ylimäinen jallittaa Oskari Tervoa.
Spartakin valmentaja Pekka Kemppainen erotuomarin puhuttelussa.
Jaakko Kovalainen välttää viikatteen.

FC OPA:n sarjakausi alkoi voitolla. Erittäin arktisissa olosuhteissa pelattu ottelu ratkesi erikoistilannemaaleihin OPA:n hyväksi 3-1 (2-0). Äitienpäivän kamppailua sävytti voimakas länsituuli, vihmova vesisade ja nollaa hiponut lämpötila.

FC OPA:n maaleista kaksi syntyi pilkulta ja yksi vapaapotkusta. Isokokoisen kajaanilaisjoukkueen alakerta joutui rikkomaan ketterämpää ja liikkuvampaa OPA:n yläkertaa, mikä kostautui vihellyksinä.

Ensimmäinen rankkarimaali syntyi, kun Joonas Vaattovaara kaadettiin rangaistusalueella. Kolmannessa maalissa rikkoja oli puolestaan Spartakin maalivahti Pekka Peltokangas, joka häiritsi pilkun arvoisesti FC OPA:n Jaakko Kovalaisen hyökkäystyöskentelyä. Molemmat rankkarimaalit pussitti sisään kylmähermoisesti Arto Käsmä.

Rankkarimaalien välissä Joonas Sohlo pääsi esittelemään laukaustaitojaan vapaapotkusta. Vain pari metriä rankkarialueen ulkopuolelta ammuttu veto painui vastustamattomasti verkon perukoille ottelun 32. minuutilla. Kuti osui matkalla Spartakin pelaajaan, mutta merkittiin pöytäkirjaan Sohlon tekemäksi.

Spartak teki ottelun ainoakaisensa näyttävän kuvion päätteeksi. Pertti Ala-aholle sattui heikko vastaanotto keskialueella ja pallo meni suoraan kajaanilaispelaajalle. Tämä purjehti laitaa pitkin ja syötti Oskari Tervolle, joka puolestaan näppärästi kiersi OPA:n Petteri af Hällströmin ja sijoitti pelivälineen ohi Mikko Mäkäräisen.

"Uudet kokeneet vahvistukset toivat peliin sitä rauhallisuutta, jota ryhmä kaipaakin", kommentoi valmentaja Jyrki Kylmälä avausottelun satoa.

"Paikkoja kyllä tuhlattiin valtavasti. Onneksi erikoistilanteemme olivat tehokkaita", jatkoi Kylmälä.

Ottelu koetteli FC OPA:n miehistön kestävyyttä. Toppari Jesse Mattson kipitti vaihtoon jo kolmannella minuutilla, kun hän oli saanut vastustajan kyynärpäästä suuhunsa. Huuli halkesi sisäpuolelta ja turposi komean näköiseksi. Mattson palasi kentälle vasta loppuhetkillä, kun verenvuoto suusta tyrehtyi.

Myös keskikentän Janne Myllylä sai osakseen tylyä kohtelua. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä hän sai pallon leukaansa ja Myllylän pää retkahti pahannäköisesti taakse päin. Tapahtumasta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä ja virtaa täynnä ollut pelaaja palasi pienen huilin jälkeen tositoimiin.

FC OPA:n kausi jatkuu toisella kotiottelulla vajaan viikon kuluttua. OPA isännöi perinteitä huokuvaa Oulun Reipasta Rajakylän uudessa urheilukeskuksessa Talvikkipuistossa. Ottelu pelataan perjantaina.