Vesa Seppänen uurasti kentällä 86 minuuttia.
Maalin tappioasema veti puoliajalla ilmeet vakaviksi.
Samuel Waheeb syötön katkojana ja Mikko Mäenkoski varmistaa.
Sami Häppäri antaa kulmuria.

Sarjakausi alkoi MetroStarsien osalta Heinäpäässä tänään helteisissä merkeissä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, mutta se paistoi vain ennätysyleisölle ja vierasjoukkue FC Kanuunoille. Kajaanilaiset ottivat kauden toisen täyspottinsa maalein 2-0 (1-0).

Jo lähtö otteluun oli kotijoukkueelta hankala, kun täysi pöytäkirjallinen miehiä supistui loppujen lopuksi kahteen vaihtopelaajaan. Näin harjoitusrinkiin vastikään liittynyt Jussi Anttila ja Metron uusi jokerikortti pelaajavalmentaja Jyrki Kylmälä liitettiin nimilistan jatkeeksi.

Itse ottelu ei ollut parasta mainosta jalkapallolle. Otteet olivat sekavia, miestä niitettiin ketoon kunnolla ja agressiivinen peli sekä haparoiva tuomarityöskentely kirvoittivat myös kielenkantoja tiuhaan tahtiin. Erityisesti kajaanilaiset kunnostautuivat suunsoitossa reippaasti.

Palloa haettiin Metron maalista ensimmäisen kerran jo parin minuutin pelin jälkeen. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi ja kotijoukkue sai huokaista helpotuksesta siltä erää. Hylätty maali ei riittänyt sytyttämään MetroStarsia taisteluun vaan FC Kanuunat pääsi hallitsemaan ottelua.

Johtomaalin teki FC Kanuunoiden kapteeni Henrik Ijäs, joka latasi kulman jälkitilanteessa ruuhkan takaa pallon maaliin. Toinen osuma syntyi jälkimmäisen puoliajan alussa tekijänään Mikko Husu.

FC OPA:n parasta antia esitti palkittu Samuel Waheeb. Hänellä riitti intoa ja vauhtia taistella laitalinkkinä, mutta isokokoisten kajaanilaispuolustajien seassa Waheeb kävi liian köykäiseksi. Jyrki Kylmälä toi peliin johtajuutta, mutta hänenkään apu ei riittänyt kääntämään peliä.

MetroStarsilla oli vielä muutama minuutti ennen loppu tilaisuus kaventaa ottelun tilanteeksi 1-2. Janne Keränen kuitenkin epäonnistui maalintekoyrityksessään.

"Sorruimme kahteen alokasmaiseen puolustusvirheeseen. Ensimmäisellä puoliajalla keskikentällä oli liian paljon tilaa ja Kanuunat sai hallita peliä. Toisella puoliajalla tila täytettiin, mutta liian innokas yritys kostautui maalipaikkoina vastustajalle", kommentoi MetroStarsin peluutuksesta vastaava valmentaja Lauri Kauppinen.

Seuran yleisöennätys rikki

Tappiosta huolimatta ottelusta saatiin myös jotain positiivista irti. Sarjakauden avaus oli toinen kerta, kun FC OPA tilastoi omista kotiotteluistaan yleisömääriä ja ennätys räpsähti heti rikki. Edustusjoukkueen cup-ottelussa FC Rio Grandea vastaan keräämä 47 katsojaa siirtyy historian lehdille ja FC OPA:n sekä MetroStarsin uudeksi yleisöennätykseksi kirjataan nyt 58 katsojaa.