Kimmo Alasen taidonnäyte.
OLS:n Mussie Tewele (vas.) ja Metron Janne Keränen.
Tämä kulma päätyi Ville Ritolan hyppysiin
Mikko Haapala palkittiin Metron parhaana.

MetroStarsien puolitoista viikkoa kestänyt puristus päättyi tänään otteluun, jossa kyyti OLS Akatemialta oli yhtä kylmää kuin ilmakin: 1-5 (1-2). OPA oli kaikilla osa-alueilla altavastaaja ja numerot osin mairittelevatkin sitä. Makkarat olivat kuitenkin maittavia ja Castren hiekkakentäksi yllättävän hyvässä kunnossa.

OLS hallitsi ja piti palloa läpi ottelun. MetroStarsien puolustusvoittoinen taktiikka piti kohtuullisen hyvin ensimmäisellä jaksolla, vaikka Akatemia pääsikin vastatuuleen rokottamaan kahdesti.

Toiselle puoliajalle MetroStars muuttui kokonaan ottavaksi osapuoleksi, kun OLS sai navakan myötätuulen taakseen. Hallinta oli merkittävässä määrin tulokseton, sillä FC OPA:lle sattui musta kymmenminuuttinen, jonka aikana syntyi kolme maalia. Muuna aikana keltapaitaisia vilisi OPA:n päädyssä enemmän kuin tarpeeksi, mutta laukaukset päätyivät joko Ville Ritolan näppeihin tai pukusuojaparakkien toiselle puolelle.

MetroStars antoi lopulliset voiton avaimet vastustajalleen, sillä pelihuumori romahti kolmen pikamaalin jälkeen totaalisesti ja kentältä löytyi hyvin vähän pelaajia, joilla oli inspiraatiota antaa kunnollista vastusta.

Kotijoukkueen etsikkoaika sattui ensimmäisen puoliajan loppupuolelle. Minuutti ehti peliaika juosta OLS Akatemian toisen maalin jälkeen, kun MetroStars pääsi kaventamaan Mikko Haapalan maalilla lukemiksi 1-2. OPA:n parhaana palkitulla Haapalalla oli tilaisuus muuttaa ottelun käsikirjoitusta totaalisesti, mutta muutama minuutti maalin jälkeisistä laukauksista toinen viuhui karvan verran yli ja toinen kilahti tolppaan.

Eniten kotijoukkuetta kuritti Akatemian Julius Junttila, joka viimeisteli kolme maalia. Muista osumista vastasivat eritrealainen Mussie Tewele ja supisuomalainen Markus Aittola. Pyttykerho muisti Junttilaa ansaitusti vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnolla.

"Akatemia oli taitavampi ja kovempi joukkue kuin MetroStars. Siksi lähtökohtamme otteluun oli puolustusvoittoinen ja tähtäimenä 0-0 -tasapeli", kertasi ottelun tapahtumia Metron peluuttaja Lauri Kauppinen.

"OLS:n hallintaan nähden puoliaika oli tuloksellisesti nähden hyvä. Sitten sattui toisen jakson alkuun musta hetki ja peli-ilo katosi täysin."

"Jos akatemialla olisi ollut enemmän tuuria, ottelu olisi päättynyt 10-1. Jos meillä olisi ollut enemmän tuuria, ottelu olisi saattanut päättyä 2-2", Kauppinen pelaili onnifaktorilla.

Kauppisen kollega toisella puolella oli hyvin paljon samaa mieltä ottelun kulusta. Akatemian valmentajaa Ilkka Marttilaa harmittivat menetetyt maalipaikat.

"Varsinkin toisella puoliajalla pelattiin yhtä maalia, mutta palloa saatiin välillä hakea ties mistä. Onneksi meillä oli tuo synnynnäinen maalintekijä Julius Junttila, joka osaa haistaa maalipaikat."

MetroStars selvisi piina-alusta, kahden suosikin kohtaamisesta ja yhdestä vieraissa olosuhteissa pelatusta ottelusta, kolhittuna mutta hengissä. Saldona olevaan pisteeseen voi olla kohtuullisen tyytyväinen, vaikka hiukan parempaankin on ollut edellytyksiä.

Nyt joukkue voi vetää hetken henkeä ja seuraava vastustaja on vasta viikon kuluttua. Tuolloin ennakolta lohkon peränpitäjiin kuuluva FC Kurenpojat 2 saapuu Metron vieraaksi Pateniemen tekonurmelle.