METRO TESTAA SARJASUOSIKIN

7.5.2006Nelosen B-lohko käynnistyy MetroStarsin osalta tänään. Tähän mennessä sarjassa on pelattu neljä ottelua, kun varaslähtö otettiin jo huhtikuun puolella. Metron vastustaja Heinäpään tekonurmella klo 13 alkavassa ottelussa on kovin mahdollinen: FC Kanuunat.

Lohko koostuu talvella lakkautetun Viitosen seuroista. Suurin osa niistä on liikkeellä harrastepohjalta ja ainoa avoimesti nousun puolesta liputtava on OLS Akatemia. Pari kautta poissa piirisarjoista ollut FC Kanuunat on tehnyt paluun ja kuuluu suosikkeihin OLS Akatemian ja OuJK:n entisen kakkosjoukkueen Sugaboysien ohella.

Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, jolloin jokaiselle kertyy 22 ottelun pitkä sarjakausi. Tiivis ottelutahti tarkoittaa sitä, että esimerkiksi MetroStarsin kalenterissa toukokuussa on huikea kuuden ottelun rutistus. Tosin niistä otteluista yksi siirtynee myöhemmin pelattavaksi.

B-lohko on erilaisessa asemassa kuin A- ja C-lohkot. Viimeksi mainituista voittajat nousevat Kolmoseen, mutta B-lohkon ykkönen joutuu karsintasarjaan edellisten toiseksi sijoittuneiden kanssa. Karsintasarjan voittaja puolestaan karsii edelleen Kolmosen 10. sijoittuneen kanssa.

MetroStarsilla pelaajahuolia

MetroStarsin valmistautuminen sarja-avaukseen ei ole sujunut kaikkein parhaimmalla tavalla. Loukkaantumisten lisäksi joukkueen harjoittelua ovat häirinneet työ- ja opiskeluasiat.

Takuuvarma poissaolija päivän ottelusta on Ville Valkama, joka mursi nilkkansa talvella harjoitusottelussa harmittoman näköisessä tilanteessa. Vamma pitää rastatukan poissa riveistä pitkään. Nilkkavammasta kärsii myös maalivahti Ville Ritola, joka on aloittanut täysitehoisen harjoittelun ja lähtee sarjakauteen Metron kautta.

Joukkueessa on lisäksi muita pieniä kolhuja, mutta ne eivät estäne Jesse Kuuselan tai Jarkko Vaattovaaran pelaamista. Ongelmalliset työasiat tuovat edustusjoukkueesta Sami Häppärin Metroon hakemaan pelituntumaa. Lisäksi edustus lainaa Janne Keräsen Metron käyttöön toistaiseksi.

Varmuudella sunnuntaista puuttuvat myös Mikko Hyvärinen, joka aloittanee sarjakauden edustuksessa, Jani Haataja sekä Antti Tapio.

Kanuunoilla pieni rinki

FC Kanuunat eivät päivän ottelua kommentoineet. Kajaanilaisvastustaja saapuu Ouluun varsin pienellä kokoonpanolla, johon ilmoituksen mukaan kuuluu vain 13 nimeä.  Oululaisille tutuin nimi on Janne Lukkari, joka viiletti muutama vuosi sitten Tervareissa useamman kauden ajan. Parhaimmillaan hän ylsi Kakkosen tasolle asti.

Kanuunat antoi jo myrskyvaroituksen, sillä se pieksi avausottelussaan FC Kurenpoikien 2-joukkueen 7-0 (3-0). Paras mittari Kurenpojat kajaanilaisille ei ole, sillä se koostuu Pudasjärven B-pojista, joiden talviharjoittelu tilojen puutteen vuoksi on keskittynyt koulun saleihin.

 

FC OPA METROSTARS

1

 

RITOLA, Ville (mv)

4

 

HAATAJA, Jani

5

 

KUUSELA, Jesse (c)

6

 

ALANEN, Kimmo

11

 

TAPIO, Antti

13

 

VANHALA, Ville

15

 

HÄPPÄRI, Sami

18 ANTTILA, Jussi

22

 

SEPPÄNEN, Vesa

23

 

OJALEHTO, Jarno

24

 

KERÄNEN, Janne

26

 

KYLMÄLÄ, Jyrki

27

 

MÄENKOSKI, Mikko

30

 

ALAJEESIÖ, Jere

31

 

AILISTO, Jussi

33

 

VAATTOVAARA, Jarkko

35 LOHIMIES, Tapio
37 WAHEEB, Samuel
38 HAAPALA, Mikko

Valmentaja:
KAUPPINEN, Lauri

 

 

FC KANUUNAT

1

 

MOILANEN, Tero (mv)

2

 

JARVA, Karri

3

 

LAANTI, Markku

5

 

LEINONEN, Veikko

7

 

HUSU, Matti

13

 

KANTOLA, Matti

22

 

LUKKARI, Janne

23

 

HUSU, Mikko

63

 

LAPPALAINEN, Kare

76

 

KOISTINEN, Toni

77

 

KORHONEN, Jouni

91

 

JOKELAINEN, Markus

97

 

IJÄS, Henrik (c)

Valmentaja:
LAPPALAINEN, Kare

       Erotuomari:
SANTALA, Miika
(Oulu)
 

Avustavat erotuomarit:
AILISTO, Matti
(Oulu)

KARINIEMI, Jarkko
(Oulu)