15.11.2015

Menomatkalla tauolla
Puolustus on valmiina
Juha Soronen on iso mies?

FC OPA kohtasi sunnuntaina sarjanousija Kajaanin Hakan. KajHa:n futsal-joukkueesta OPA:lla ei ollut aiempaa kokemusta, joten oli epäselvää, että miten vastustaja tulisi pelaamaan. OPA joutui ottelun aikaisen alkamisajan takia starttaamaan Oulusta jo klo. 8:40.

Ensimmäinen vaihto oli vauhdikas, sillä tilanne minuutin kohdalla oli 1-1. Alussa OPA:lla oli hiukan käynnistymisvaikeuksia ja KajHa pääsi vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiä. Tilanne kuitenkin normalisoitui nopesti ja OPA pääsi paremmin peliin mukaan. KajHa pääsi vielä 2-1 johtoon, kunnes hyvässä maalivireessä ollut Mikko Suomela toi OPA:n tasoihin. Suomela iski ensimmäisellä puoliajalla vielä kertaalleen ja kun joukkueen kapteeni Sakari Kiljander osui kerran maalipuitten väliin, siirryttiin tauolle OPA:n 2-4 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi FC OPA:n osalta paremmin. Alkuun saatiin heti muutama hyvä pyöritys ja niiden kautta myös maalipaikkoja. Toisella puoliajalla maaleja tehtiin vuoronperään. Kuitenkin siten, että OPA piti koko ajan 2 maalin johdon. OPA maalareina kunnostautuivat Suomela, Kiljander ja Niko Junkkari. Lopussa KajHa pyrki vielä lisäämään tempoa, mutta OPA:n puolustus toimi hyvin muutamaa unohdusta lukuunottamatta.

Kaikkinensa OPA sai pelistä juuri sen, mitä tuli hakemaankin eli 3 pistettä. Peli ei ollut kovin nättiä, eikä käsikirjoitus mennyt aivan OPA suunnitelmien mukaan. Kunnia tästä hyvin taistelleille kajaanilaisille sekä todella nihkeälle alustalle. FC OPA:n edustusjoukkueen vieraspelikiertue jatkuu ensi viikonloppuna Kemissä, jossa vastaan asettuu FC Kemi As Monaco. Peli alkaa Kemin Tervahallilla klo 15:30.