TIUKKA TAISTELU VAASASSA

8.11.2015

FC OPA matkusti Vaasaan Ruutupaitojen vieraaksi Futsal Cupin 3. kierroksella. Ruutupaidat nousi tälle kaudelle liigaan ja on siellä aloittanut kauden pelaten tasaisesti muita liigajoukkueita vastaan. FC OPA:lla tähän peliin ei ollut muuta kuin voitettavaa.

OPA aloittikin pelin ryminällä ja parissa ensimmäisessä vaihdossa vaaralliset vedot viuhuivat kohti Ruutupaitojen maalia. Ruutupaitojen maalilla pelannut Ville Rintala oli kuitenkin mies paikallaan. FC OPA puolusti jälleen tiiviisti ja hyökkäsi maltilla. Puolustus toimi pääosin ja Ruutupaidat pääsivät vain muutaman kerran testaamaan OPA:n maalilla pelannutta Pasi Hilliä. Yksi merkkausvirhe OPA:lle kuitenkin sattui ja siitä Ruutupaidat pääsi rankaisemaan ja tauolle siirryttiin Ruutupaitojen 1-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle FC OPA tuli taas ryminällä ja heti ensimmäisessä vaihdossa Niko Junkkari pääsi tekemään Hannu Pirisen syötössä tasoitusmaalin. Tästä OPA sai vain lisää virtaa ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kohti Ruutupaitojen maalia. Välillä Ruutupaidatkin pääsivät tilanteisiin vahvojen pivottiensa avulla. FC OPA sai palkinnon kovasta työnteosta, kun joukkueen kapteeni Sakari Kiljander vei pallon riiston jälkeen OPA:n 1-2 johtoon. Kun peliä oli jäljellä noin viisi minuuttia, Ruutupaidat otti aikalisän ja valmistautui liivillä ylivoiman pelaamiseen. OPA kuitenkin iski välittömästi ja maalarina toimi jälleen Junkkari. FC OPA otti käyttöön rohkean taktiikan ja pyrki pelaamaan liivipaidan avulla kelloa pois. Tämä taktiikka ei kuitenkaan tällä kertaan onnistunut vaan maaleja tehtiin vuoron perään ja Ruutupaidat oli lopulta tässä maali-iloittelussa etevämpi luvuin 6-5. Lopussa OPA:n maaleista vastasivat Pasi Hilli ja Antti Viitaluoma.

Häviöstä huolimatta pelistä jäi se kuva, että liigaporukatkin ovat voitettavissa ja kesällä tehty hyvä työ alkaa kantaa hedelmää. Tästä vain sama asenne ja tekeminen sarjapeleihin niin hyvä tulee! Seuraavan pelin FC OPA pelaa Kajaanissa sunnuntaina 15.11 klo. 12:45 alkaen.