Pasi Hilli voitti kaksintaistelun Roy Knapea vastaan
Jere Paalanen ja Anti Soini kamppailussa
Puolustusmuoto oli tiivis ja aktiivinen
Retu Värrin laukaus ja Valtteri Kairaluoman torjunta.

Kakkoseen noussut MBKU testasi FC OPA:n pelivireen torstai-illan hämyssä Urheilutalolla. FC OPA osoitti olevansa askeleen edellä. Ottelu päättyi 9-2 (4-0).

FC OPA aloitti harjoitusotteluiden pelaamisen historiallisen aikaisin. Parhaimpaan loma-aikaan oli saatu vastustajaksi MBKU, joka edelliskaudella pudotti FC OPA:n cupista.

Ottelu alkoi Pauli Leviäkankaan ohjeiden mukaisesti. Pallon menetyksen jälkeen vetäydyttiin omalle puolustusalueelle ja otetiin hyökkäykset vastaan organisoidusti. Pelitapa antaa ohjat vastustajalle ainakin näennäisesti.

10 minuutin pelin jälkeen nostettiin prässi ylemmäs ja sitten alkoi peliin tulla lisää vauhtia. Vaarallisia tilanteita ja tilanteiden rakentelua nähtiin kummassakin päässä kenttää. Maalivahdit pitivät kuitenkin pelin tasaisena melkein 20 minuuttia.

FC OPA oli mennyt jo reilun kahden minuutin kohdlla johtoon, mutta vasta Antti Viitaluoman toinen maali antoi toden teolla osviittaa tulevasta.

Ennen taukoa maalasivat vielä FC OPA:n paidassa uusi tuttavuus Mikko Suomela ja Sakari Kiljander.

Toinen puoliaika oli selkeästi FC OPA:n vaikka MBKU kavensikin välillä lukemat 5-2. Toki on myönnettävä, että kaksinkamppailu Pasin Hillin  ja Roy Knapen välillä meni yhtä takaiskua lukuunottamatta Pasille. Jos olisi mennyt toisin, olisivat numerot olleet aivan toisenlaiset.

Toiselta puoliajalta jää historiankirjoihin erityisesti Antti Viitaluoman hattutemppu. Liekö ensimmäinen miehen uralla. Ja Mikko Suomelan tekemä hattutemppu.

Ottelun lopussa MBKU:lla alkoi selkeästi jalka painaa ja ote siirtyi FC OPA:lle minuutti minuutilta. Loppusinetti oli Heikki Viian maali kaksi sekuntia ennen loppua.

Ottelu oli harjoituskauden ensimmäinen, eikä sille voi sellaisenaan laittaa liikaa painoa tai kuvitella jotain mille ei ole perusteita. FC OPA on harjoitellut kaksi kertaa viikossa jo reilun kuukauden. Kyllä tämän pitää näkyäkin.

MBKU ansaitsee suuren kiitoksen tulostaan vastustajaksi. Vastustajien löytäminen tähån aikaan vuodesta ei ole helppoa.

To 9.7.2015 Urheilutalo, harjoitus (2*30 juokseva)

FC OPA - MBKU 9-2 (4-0)

02.02 1-0 Antti Viitaluoma (Sakari Kiljander)

19.45 2-0 Antti Viitaluoma (Retu Värri)

23.30 3-0 Mikko Suomela (Juha-Matti Savolainen)

27.54 4-0 Sakari Kiljander (Heikki Viia)

38.25 5-0 Riku Säärelä (Retu Värri)

42.50 5-1 Anssi Soini

45.50 5-2 Roy Knape (Tomi Toukola)

51.20 6-2 Antti Viitaluoma (Sakari Kiljander)