KENRAALIHARJOITUS SUJUI VOITOKKAASTI

11.4.2015

7-0 Sakari Kiljander (Pasi Hilli)
Janne Mäntynenä teki hyvän debyytin FC OPA:ssa.

FC OPA palasi lähes kahden kuukauden ottelutauolta tositoimiin perjantaina. Vastustajaksi valikoitunt Futsal Oulu Open -sarjaa pelaava Testudo totesi tasoeron olevan 7-0.

Ottelu pelatitin poikkeuksellisesti juksevalla peliajlla ja alunperin oli sovittu pelattavan 2 * 25 minuuttia. Harjoitusvuoro antoi kuitenkin mahdollisuuden venyttää ottelua ja sitä pelatiin lopulta 25 + 25 +12 minuttia.

FC OPA lähti otteluun mielessään 18.4. pelattava ottelu Suomen nuorten futsalmaajoukkuetta vastaan. Pelin alku harjoiteltiin tiiviin puolutusneliön toimintaa. Ylhäältä ei lähdetty prässiin vaan puolustusneliö muodostetiin tiiviiksi.

Tektiikka toimi hyvin, vaikka välillä oltiinkin helisemässä pitkäraajaisen Pinheiron kanssa. Viimeistely kuiten tökki Testudolla niissä tilanteissa, joita puolustus ei kyennyt estämään tai varmasti maalissaan pelannut Pasi Hilli torjui laukaukset.

Pallon hallinta oli taktiikasta huolimatta FC OPA:lla. Tutussa kokoonpanossa Viia, Värri, Viitaluoma, Kiljander pelannunt 1-kenttä vei peliä alusta alkaen selvästi ja se tekikin ensimmäisen maain.

2-kenttä: Paalanen, Sipilä, Kivekäs, Soronen haki jonkin aikaa peliään ja se löytyikin pian. Toisella puoliajalla peli toimi ajoittain varsin mallikkaasti.

3-kenttä oli mielenkiintoinen kokeilu. Kentällisessä olivat Aleksi Paltamaa, työasioiden vuoksi niukasti harjoituksissa ollut Niko Junkkari sekä uusina tuttavuuksina Janne Mäntynenä ja Kim Kauppinen. Janne on ollut harjoituksissa mukana parin viikon ajan samoin kuin Kim, joka on kuitenkin opalaisille tuttu RetroStarsin miehistöstä. Kentällisessä edusti kokemusta Aleksi Paltamaa!

Tauon jälkeen FC OPA muutti taktiikkaa ja aloitetiin prässi ylhäältä. Tulostakin alkoi heti tulla. Ilahduttavinta oli uusien pelaajien esitykset ja se, että kaikki maalit teki eri pelaaja. Laajuutta löytyi ainakain tässä pelissä.