RETRON URHEA TAISTELU TOI PISTEEN

7.3.2015

Jarkko Sankala oli Retron avainpelaaja tasapelissä OuTa:a vastaan.
Kim Kauppisen saalis oli lauantailta kaksi maalia.

FC OPA:n nelosessa pelaava joukkue aiheutti päänvaivaa reilusti sarjataulukossa ylempänä oleville joukkueille lauantai-illan viimeisissä kamppailuissa Kempele-hallissa.

Ensin oli vastassa OuTa, joka havitteli täyttä pistepottia nousu kolmoseen mielessään. OuTa aloittikin vahvasti ja loi paineen heti alusta pitäen Jarkko Sankalan maalille. Niin vain ”Jawe” piti maalinsa puhtaana pahimman rynnäkön ajan. Pelin edetessä voimasuhteet tasoittuivat ja  Retro pääsi entistä paremmin mukaan maalinteon yrityksiin. Jossiteltavaa jäi sillä kun Jawe nollasi OuTa:n hyökkäykset, oli Retron hyökkääjillä kosolti epäonnea mukana. Tolpat, ylärima ja avopaikasta ohi tilanteet takasivat puoliajalle tuloksen 0-0.

Toinen puoliaika alkoi Retron kannalta hienosti. Vapaapotkun paluupallosta Jerry Öhman tykitti pallon voimalla verkkoon ja ennakko asetelmia peilaten yllätysjohtoon.

Peli jatkui maalin jälkeen tasaisena, mutta OuTa panosti entistä enemmän rajuun hyökkäykseen. Lopulta yritys onnistui, kun peliaikaa oli jäljellä vajaa viisi minuuttia. Kova syöttö takaviistoon maalin eteen ja puolustukseen juosseet Sami Kauppinen ja Tapani Huhta todistivat läheltä kun pallo kimposi Samin jalasta omaan maaliin.

Taistelu ei siihen hyytynyt, vaan kumpikin joukkue yritti edelleen maalia. Lopullinen sinetti pelille saatiin kun ajassa 37.38 Jerry Öhman ampui painavan laukauksen takatolpalle kohti tapani Huhtaa. Tapani olisi tehnyt paikasta päällä maalin mutta OuTa:n puolustaja sai olkavartensa eteen ja erotuomari Esko Hakola näytti epäröimättä pilkkua.

Hienon ottelun pelannut Kim Kauppinen asettui pallon taakse ja vasemman jalan raudanluja laukaus upposi maalin vasempaan yläkulmaan. Tämän jälkeen OuTa painosti jos mahdollista vielä enemmän, mutta Retron puolustus kesti ja joukkue otti kolmannen tasapelinsä kuluvalla kaudella.

Toinen ottelu oli heti perään ja siihen Retro lähti jo väsynein jaloin ja ilman Kari Mikkolaa, jonka reisi sanoi työsopimuksen irti jo edellisen pelin ensimmäisellä puoliajalla. OuJK sen sijaan tuli tuorein jaloin ja mielin peliin. OuJK siirtyikin jo ensimmäisellä minuutilla johtoon.

Retro tasoitti pelin vain tuokio avausmaalin jälkeen, mutta Pekka Juntusen viimeistellessä soi erotuomarin pilli ja RetroStarsille tuomittiin vapaapotku. Olisipa tuomari katsonut tilanteen loppuun saakka!

Pelin juoni oli selvä kun OuJK meni ensimmäisellä puoliajalla 4-0 johtoon. Toisella puoliajalla OuJK:n maalihanat tyrehtyivät yhteen ja RetroStars teki myös yhden. Näin pisteet menivät OuJK:lle maalein 5-1.

RetronStarsin kahden pelin esitys oli kiitettävä. Maalivahti Jarkko Sankala oli mies paikallaan ja kenttäpelaajista kaikki saivat hyväksyttävän arvosanan. Selkeästi kiitettävän arvosanan sai Kim Kauppinen, jonka otteet paranivat kauden aikana peli peliltä.

RetroStarsin peli kehittyi kauden aikana kaikilla osa-aluilla. Tästä on hyvä jatkaa tulevan kauden harjoitteluun, joka alkaa huhtikuun vaihteessa. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet pelaajat innostavaan ympäristöön.