TASAPELIKÖ HERKULLISTA?

11.1.2015

FC OPA isännöi lauantaina JS Herculesta Haukiputaan Jatulissa. Pisteet tasattiin tuloksella 2-2 (0-0).

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin ilman tilastomerkintöjä. Välillä näytti, että maalinteko ei vain kelpaa kenellekään. FC OPA osui maalin kehikkoon ja Hercules pisti avopaikasta pallon maalivahdin syliin.

Pelillisesti JS Hercules oli edellä erityisesti terävyydessä. FC OPA:n peliä leimasi varovaisuus. Liekö varovaisuuden syynä kokoonpanojen  muuttuminen, sillä sairastelujen ja toisaalta tervehtymisien vuoksi kokoonpanossa oli kolme pelaajaa, jotka olivat edellisen kerran pelanneet joukkueessa marraskuussa.

Pelin kuva oli sellainen, että tasapeli oikein roikkui ilmassa.

Toinen puoliaika toi sitten mukanaan maaleja, joiden teon aloitti JS Hercules. Aleksi Kangas vei voimamiehet johtoon toisen puooiajan puolivälin jälkeen. Juho Sipilä, joka on kuluvalla kaudella onnistunut maalien syöttäjänä, teki tasoituksen parin minuutin jälkeen.

Ja jälleen ottelu maistui tasapeliltä, vaikka paikkoja ratkaisuun olisi ollutkin. Tasapeliä veikanneet pettyivät kun JS Hercules meni uudelleen johtoon Petri Hiltusen maalilla. FC OPA turvautui viidennen kenttäpelaajan käyttöön. Tämä siitäkin huolimatta, että aikaisemmat kokemukset kuluvalla kaudella olivat olleet varsin murheellisia.

Tasapelin kannattajat saivat lopulta täyttymyksensä, kun viidentenä pelaajana kentällä ollut Juho Sipilä syötti ja Retu Värri teki tasoituksen vain 11 sekuntia ennen pelin päättymistä, Maali oli Retulle jo seitsemäs neljässä viimeisessä kakkosen pelissä. Vielä pidemmän putken on tehnyt Jere Paalanen, joka antoi maalisyötön jo viidennessä kakkosen pelissä peräkkäin.

Tasapeli maistui tietysti hyvältä kun siihen noustiin tappioasemasta, mutta avaimet voittoonkin olisivat olleet olemassa. Avauskierroken tappiota ei saatu kokonaan paikatuksi, mutta kalavelkojen maksua koetetaan jatkaa ensi lauantaina, jolloin kohdataan HauPa.