B-JUNNUT SAALISTIVAT KEMISTÄ KOLME PISTETTÄ

5.1.2015

B-junioreiden piirinsarja jatkui turnauksella Kemin Tervahallissa, jossa FC OPA kärsi ensi tappion HauPalle mutta kohensi ilmettään toiseen peliin voittaen OsPa:n.

FC OPA:n B-junioreiden vastustajista HauPa oli ennen sunnuntaita kirjoittamaton kortti. Se tiedettiin, että HauPa on kova ryhmä ja he ovat palanneet yhdessä jo vuosikausia.

Ottelu alkoi FC OPA:n kannalta varsin mukavasti ja HauPa:n valmentaja Veli-Matti Hölttä  joutuikin miettimään, että mitenkähän tässä käy. FC OPA  vyörytti ensi minuuteilla ja loi muutaman vaarallisen paikan. Nummeroiden valossa ei kuitenkaan tapahtunut mitään. Sitten HauPa alkoi käyttää tilanteensa hyödyksi.

Samalla kun HauPa onnistui, loppui FC OPA:n pojilta usko omaan tekemiseen. HauPa hyökkäsi tehokkaasti. Se levitti peliä nopeasti, antoi hyviä ja voimakkaita syöttöjä ja pääsi lopulta siirtämään pallon maaliin niin, ettei maalinsuulla torjunut Jere Tapio juuri kissa ehtunyt sanoa.

FC OPA:n kentälliset eivät olleet tasapainossa ja tähän tehtiinkin puoliajalla muutoksia. Muutokset vaikuttivat positiivisesti ja toinen puoliaika pelattiinkin 2-2. Tämä oli kuitenkin tavallaan turhaa, koska peli oli ratkennut jo ensimmäisellä puoliajalla,

Pelissä voidaan anataa puhtaat paperit ehkä vain kapteenina uurastaneelle Juhani Stridille. Toinen kovasti uurastanut oli Santeri Laatikainen, mutta HauPaa vastaan eivät Santerin syötöt menneet aivan totulla tavalla perille.

Ottelu OsPa:a vastaan oli aivan erilainen kuin HauPa-peli. FC OPA otti heti alusta alkaen otteen pelistä ja siirtyi johtoon, jonka se venytti kolmeen maaliin ennen kymmenen minuutin umpeutumista. Ensimmäinen puoliaika ei oli selkeästi FC O PA:n.

Toiselle puoliajalle OsPa tuli kuin uudelleen syntyneenä. Sen peli oli aktiivisempaa ja pelaajat olivat enemmän pelissä mukana. FC OPA sai kuitenkin runsaasti maalipaiikoja mutta OsPa maalivahti oli myös parantunut otteitaaan tauolla. Hän teki OPA:n yritykset turhiksi tai laukaukset menivät hiukan ohi.

Toisessa päässä kenttää Miika Lamberg todisti sen mitä sanoi ennen peliä. Alkulämmittelyssä tuntuivat kaikki vedot uppoavat maaliin. Miika tuumasi, että huono kenraali on enne hyvästä pelistä. Näin kävikin. Ensimmäinen puoliaika oli Miikalle kohtuullisen helppo, mutta toisella puoliajalla OsPa sai aikaan melkoisen ilotulituksen. pallot osuivat tolppiin pari kertaa, kenttäpelaajat peittivät osan mutta osa meni rajuina kohti maalia. Miika torjui nämä taidolla ja onnella.. Ehkä mallikkain torjunta oli kun OsPa pääsi kahdella pelaajalla läpi. Miika torjui ensimmäisen yrityksen ja vielä paluupallonkin, jota toinen OsPa:n pelaaja yritti survoa maaliin.

Miikan nollapelin kuiten mursi oikeastaan Miika itse. Hurmoksessa pelatessaan, hän antoi todella vaarallisen avauksen keskelle kenttää, jossa Atran Al-nazaryllä ei ollut mitään mahdollisuuksia jatkaa peliä järkevällä tavalla. Pallon ryöstö ja kavennus 3-1.

OsPa yritti vielä lopussa viidellä kenttäpelaajalla, mutta varsinaista paniikkia tai hyviä tilanteita kavennukseen se ei saanut..

Päivän saldo oli kahdesta pelistä kolme pistettä. Pisteiden valossa onnistujia olivat Ville Karlström ja Anne Porvari, jotka tekivät maalin kummassakin ottelussa.

Päivän tulokset merkitsivät mitä suurimmalla todennäköisyydeää sitä, että FC Kemi Musta vie sarjan voiton ja jatkaa lopputurnaukseen.