METRO TAISTELI ILMAN MAALEJA

22.12.2014

Nuorisoketjun räjähtvä lähtö. Miska Pöyskö, Juhani Strid ja Hannu Pirinen.
Ilmari Kaarre venyttää ja peittää Henri Heikkisen (16) yrityksen.
Jarkko Sankala maalillaan torjui mainiosti. Arttu Siiran (10) veto meni tässä tilanteessa ohi.
Kari Mikkola pelasi kelpo ottelun. Boris Verbrugge (12) odottaa syöttöä.

FC OPA MetroStars oli seuran viimeinen joukkue tositoimissa ennen joulua. Vastassa oli kokenut Terwaarit, joka veikin ottelun puhtaasti 0-5 (0-1).

Otteluun Metro lähti ilman edustusjoukkueen harjoitusryhmän apuja. Avauskentällinen oli sarjaporrasta alemmalla pelaavasta RetroStarsista ja toinen kentällinen B-junioreista. Lisäksi oli kaksi varamiestä.

Parin kuukauden aikana yhteisissä harjoituksissa ja peleissä hitsautuneet kokoonpanot toimivat vallan mainiosti. Terwaarit ei lähtenyt pelaamaan mitään hawaijipalloa, vaan piti palloa rauhallisesti ja pelasi järkevästi. Tähän pelitapaan Metro pystyi vastaamaan hyvin ja harjoittelemaan tiivistä puolustuspelaamista.

Retron pelaajien ensimmäisen vaihdon aikana ei tapahtunut mitään sen kummempaa, mutta B-junioreiden tultua kentälle oli pelin painopiste yllättäen Terwaareiden päädyssä. Vaarallisiin paikkoihin ei kuitenkaan päästy.

Terwaareiden joukkueen kokoonpanon yllätys oli maalipuiden välissä. FC OPA:ssakin tehot 26+15 takonut hyökkääjä Mika Koski oli laitettu veräjän vartijaksi. Metron valmennusjohdon kehotus ampua paljon, koska maalissa oli kokematon maalivahti, oli hyödytön. Mika torjui kaikki maalia kohti tulleet vedot ehkä hieman oppikirjoista poikkeavalla tyylillä, mutta tehokkaasti.

Kahta laukausta Mika koski ei torjunut mutta ylärima oli opalaisten silmälasien läpi katsottuna liian alhaalla sekä Jerry Öhmanin 4. minuutilla että Sampo Huuskon 18. minuutilla laukomien vetojen aikana.

Terwaarit pääsi puoliajalle yhden maalin johdossa, kun Arttu Siira vei vierailijat johtoon ajassa 14.29.

Toinen puoliaika oli Terwaareilta aktiivisempaa pelaamista, eikä MetroStars päässyt enää yhtä usein iskemään vastahyökkäyksistä. Terwaarien pitkät hyökkäykset olivat myrkkyä. Palloa siirreltiin nöyrästi ja annettiin helppoja syöttöjä ja sitten jossain vaiheessa löytyi se heikko kohta Metron puolustuksesta. Paremmalla viimeistelyllä tai jos Metron maalissa olisi ollut heikompi maalivahti, olisivat luvut olleet rumemmat. Jarkko Sankala piti joukkuettaan pystyssä aivan kuin virkaveljensä kentän toisessa päässä.

Huolimatta 0-5 tappiosta, on nostettava hattua Metron pelaajistolle. Vain Kari ”Kapa” Mikkola ja Jarkko ”Jawe” Sankala olivat pelanneet futsalia ennen kuluvan kauden alkua. B-junioreiden kentällinen Kaarre – Pirinen – Pöyskö – Strid on kahdessa kuukaudessa oppinut valtavan paljon futsalin pelaamisesta. Näistä nuorista, kuten muustakin B-junioreiden ryhmästä, on mahdollisesti vielä paljon ilonaiheita tulevaisuudessa. Kunhan harjoitteluinto jatkuu.

Ottelu oli FC OPA:n viimeinen kuluvan vuoden aikana. Nyt on aika kerätä voimia, nauttia joulusta ja olla entistä ehompana kun kausi jatkuu vuoden vaihteen jälkeen.