JATKOSARJA JÄI NELJÄN MAALIN PÄÄHÄN

2.2.2014

Joonas Sohlo pääsi kokeilemaan myös maalivahdin taitoja.
Joonas Sohlo pääsi kokeilemaan myös maalivahdin taitoja.
Sakari Kiljander oli Matias Juntusen kanssa FC OPA:n tehokkain.
Sakari Kiljander oli Matias Juntusen kanssa FC OPA:n tehokkain.
Retu Värri joutuu toteamaan Matti Rissasen vaikeasti ohitettavaksi.
Retu Värri joutuu toteamaan Matti Rissasen vaikeasti ohitettavaksi.
Ville Halonen kahden haupalaisen puristuksessa.
Ville Halonen kahden haupalaisen puristuksessa.

FC OPA - HauPa 6-1 (0-0): Raporttti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n futsal-kausi päättyi voittoon Haukiputaan Pallosta maalein 6-1 (0-0). Voitto jätti ristiriitaiset tunteet, sillä se ei lopulta riittänyt jatkosarjan paikan lunastamiseen. AS Moon ja Terwaarit mättivät maaleja siihen tahtiin omissa otteluissaan, että jatkopaikan lunastamiseksi maalierosta jäi puuttumaan neljä plus-osumaa.

Toisaalta kaudesta voi antaa vähintään hyvän arvosanan. Isosti muuttunut ja kokeneita pelaajia menettänyt nousija ylsi noviisikaudellaan sarjataulukossa kolmanneksi, mikä antaa sekä uskoa että hyvät lähtökohdat jatkaa kehitystyötä ja päästä seuraavalla kaudella haluttuun tavoitteeseen eli Ykköseen nousuun.

FC OPA:n joukkueessa on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia. Ryhmä on tasainen ja jo pelkästään tämän kauden vähäiset ottelu- sekä harjoitusmäärät sysäsivät alulle huiman kehityskaaren. Alkukauden taapertanut ja tänään HauPa:n voittaneet ryhmät voisivat olla ihan eri planeetoilta.

Eniten toivomisen varaa jää tehokkuudessa. FC OPA on tuskaillut maalinteon kanssa koko kauden ja niin kävi nytkin. Ottelu oli melko identtinen viikon takaisen kärkikamppailun kanssa. FC OPA oli kentän hallitsevampi osapuoli, mutta omat ratkaisut ja HauPa:n loistavasti torjunut maalivahti Matti Rissanen pitivät pelin maalittomana melkein kolme neljännestä.

"Jos siellä maalissa olisi ollut joku muu kuin Rissanen, olisi ne puuttuvat maalit tehty takuuvarmasti. Siellä näkyi liigakokemus. Rissanen ei lähtenyt turhia torjumaan vaan otti torjunta-asennon ja peitti", päävalmentaja Kari Lindgren analysoi.

"Meillä syöteltiin, kun olisi pitänyt panna pallo sisään, ja lauottiin, kun olisi ollut selvä syöttöpaikka", Lindgren murehti.

FC OPA:n peli näytti väkinäiseltä ja mielikuvituksettomalta jonkin aikaa.

"Osa voi mennä valmennuksen piikkiin ja saa mennäkin."

"Pelipalaverissa korostettiin, että tarvitaan maaleja. Taisi ruveta osa sitten puristamaan niin sanotusti mailan vartta."

Ketsuppipullo aukesi vasta 27. minuutilla, kun Ville Halonen vapautti Sakari Kiljanderin läpiajoon HauPa:n ylärimaan päättyneen hyökkäyksen jäljiltä. Sen jälkeen maaleja alkoi syntyä suht tasaisesti, mutta aika loppui kesken. FC OPA kokeili jopa riskillä ja pelasi ilman maalivahtia, mutta se päättyi tasan Joonas Sohlo osuttua kerran ja HauPa:n tehtyä tyhjiin ainokaisensa.

Kuvat: (C) 2014, Kari Väre

TILASTOT

Su 02.02.2014, Nallisport  
Kakkonen  

FC OPA - HauPa

6-1 (0-0)

26:39 1-0 Sakari Kiljander (Ville Halonen)  
30:25 2-0 Nikko Ruokangas (Retu Värri)  
33:32 3-0 Ville Halonen (Matias Juntunen)  
33:58 4-0 Joonas Sohlo (Sakari Kiljander)  
38:14 4-1 Lauri Haipus  
38:55 5-1 Matias Juntunen (Sakari Kiljander)  
39:38 6-1 Sami Kuronen (Matias Juntunen)  
Erotuomarit: Perttu Räisänen - Tero Syrjä  
Yleisöä: 29  
FC OPA:  
HALONEN Ville 1+1
HILLI Pasi (mv)  
JUNTUNEN Matias 1+2
KILJANDER Sakari 1+2
KURONEN Sami 1+0
PALTAMAA Aleksi  
REMES Ilja  
RUOKANGAS Nikko 1+0
SEPPÄ Jussi (vmv)  
SIPILÄ Juho  
SOHLO Joonas 1+0
VÄRRI Retu 0+1