Ei tällä kertaa, kahden maalin mies Sami Kuronen pyyhkii.
Syöttökoneet Juho Sipilä ja Ville Halonen samassa kuvassa.
Aleksi Paltamaa yrittää estää Falah Finganin vetoa.
Välillä mennään niin lujaa, että laidat ryskyvät.

FC OPA - JuNsU 6-2 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA palasi yhden tappion jälkeen takaisin voittokantaan lyömällä vuoden viimeisessä futsal-ottelussa JuNsU:n maalein 6-2 (1-0). Voitto takasi sen, että nykyinen kärkikolmikko mitä todennäköisimmin ratkoo kahden jatkosarjan paikan kohtalon kolmella viimeisellä kierroksella.

FC OPA:n pelaamisessa oli tarjolla jotain hyvää, mutta vastavuoroisesti jotain huonoakin. Pallo pysyi hallinnassa pitkiä aikoja ja hasardisyöttöjenkin määrä on laskemaan päin, vaikka aivan 100-prosenttiseen tarkkuuteen ei päästykään eikä koskaan päästäkään. Aikaisemmin pahasti ontunut erikoistilanteiden puolustaminenkin oli monta luokkaa parempaa kuin aikaisemmin.

Asiaa toki auttoi ettei JuNsU pystynyt tarjoamaan kovin vakavaa uhkaa kuin ajoittain pieninä väläyksinä. Sen maalit tulivatkin FC OPA:n yhdestä harhasyötöstä ja yhdestä helposta pallon menetyksestä.

Nurjemmalla puolella maalipaikkojen hyödyntämisessä jäi parannettavaa. Pariin otteeseen kohteliaisuus sai niin kovan vallan, että avopaikasta syötettiin vielä kaverille. Toisaalta onnistumisprosentti oli korkeahko, sillä isoon testiin JuNsU:n maalivahti ei joutunut. Muistivihkoon kirjautui aika monta opalaisen laukausta yli, ohi tai molempia.

FC OPA:n valmentaja Kari Lindgren oli tyytyväinen voittoon. Hän oli erityisen tyytyväinen myös yhteen olennaiseen positiiviseen asiaan, jonka vahvisti todeksi katsomossa istunut eteläsuomalaisen liigajoukkueen valmentaja.

"Sehän alkoi jo muistuttaa futsalia", Lindgren tuumasi työnsä tuloksista.

"Kaikkeista tärkeintä oli tietenkin kolme pistettä, mutta ne eivät tulleet huonolla pelillä."

Lindgren ei ollut missään vaiheessa huolissaan, vaikka ottelun ensimmäinen osuma näki päivänvalon vasta puolitoista minuuttia ennen taukoa ja, vaikka FC OPA päästi vastustajan kahteen otteeseen maalin päähän.

"Joukkueena oltiin parempia, vaikka peli oli pitkään 0-0. Helpolla voitto ei tullut ja annettiin vastustajan vielä tulla kahden maalin johdossa. Mutta jos kolmas jakso olisi ollut, oltaisiin menty menojamme", Lindgren hehkutti.

"Ei kyllä ollut missään vaiheessa tunne, että tässä käy huonosti. Kierrokset eivät nousseet."

FC OPA:n pistenikkareita olivat kahden maalin miehet Joonas Sohlo ja Sami Kuronen, joista jälkimmäisen kehityskaari sai valmentajan erityiskehut. Syöttäjinä kunnostautuivat Juho Sipilä ja Ville Halonen. Retu Värri sai lopussa pistetilinsä auki maalilla ja syötöllä. Lisäksi Lindgren poimi erikseen Sakari Kiljanderin perusvarman ja rauhallisen työskentelyn kentällä.

Vastustajan näkyvin pelaaja oli Falah Fingan.

Kausi jatkuu ainakin kolmella ottelulla. Seuraava askel on OTP, jonka jälkeen on jälleen edessä suuri ottelu Terwaareja vastaan. Runkosarja päättyy HauPa:aa vastaan, minkä jälkeen edessä on joko aikainen kesäloma tai ylempi jatkosarja.

Kuvat: (C) 2013, Kari Väre