KOLMAS KERTA TODEN SANOO?

26.10.2013


Voitokkaan sarja-avauksen jäljiltä FC OPA:n kausi jatkuu Suomen Cupin 1. kierroksen ottelulla. FC OPA saa vastaansa raahelaisen AS Moonin, joka kuuluu Kakkosen Oulun lohkon suosikkeihin. Jatkopaikasta taistellaan Urheilutalossa sunnuntaina jo klo 11:00 alkaen.

Kyseessä on FC OPA:n futsal-historian kolmas cupin ottelussa, jossa haetaan ensimmäistä jatkopaikkaa. Kaksi aiempaa ottelua ovat siis päättyneet tappioon, joista ensimmäisen aiheutti juuri AS Moon. FC OPA putosi raahelaisille kaksi vuotta sitten 1-5 ja viime kaudella Ajax Sarkkirannalle 1-4.

Puitteet ovat ainakin komeat, mutta alusta voi aiheuttaa yllätyksiä. Urheilutalossa pelataan joustoparketilla, kun taas viime vuosien ottelut on viety läpi matto- tai massa-alustalla. Uusi on aina uutta, vaikka maton lisäksi tämän syksyn treeneissä tutuksi on tullut myös Ouluhallin betonialusta.

Sarja-avauksessa hyvin yhteen pelannut ryhmä saa vielä vahvistuksia, kun pienistä vaivoista kärsinyt ja alasarjojen maalivahteja kauhistuttaneen muulinpotkun omistava Janne Yrjönheikki sekä harjoituksiin töiltään mukaan ehtinyt Juho Sipilä liittyvät kokoonpanoon mukaan. Valmentajakaksikolla on siis käytettävissään kolme kokonaista kentällistä ja kaksi maalivahtia.

Ottelun voittaja etenee Suomen Cupissa 2. kierrokselle ja kuuluu pooliin, jossa ovat Pohjois-Suomen, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirin joukkueet. Vastustaja arvotaan joukosta, johon kuuluvat FC Monkulat (Kaustinen), OsPa, FC OPA/AS Moon, FC Seinäjoki/AS Moon 2, Laihian Luja/Ruutupaidat KKI35 ja Tervarit.

RetroStars avaa Oulun Tarmoa vastaan

Sunnuntai on kaksinkertainen juhlapäivä, kun cupin pelin jälkeen varusteet pakataan pikaisesti autoon ja suunnataan Nallisportiin. Siellä potkaistaan käyntiin Nelosen kausi. Suomen huonoimman futsal-joukkueen tittelistä kiivaasti kiinni pitävä RetroStars kohtaa vierasjoukkueena Neloseen pudottautuneen Oulun Tarmon. Taisto käynnistyy klo 14:00.

RetroStarsilla alkaa viides kausi Pohjois-Suomen piirisarjoissa. Vaikka joukkue ei ole ottanut pisteen pistettä olemassaolonsa aikana, on se kerran noussut Viitosesta Neloseen ja tälle kaudelle tarjottiin täydennyspaikkaa jo Kolmosessa. Tästä kunniasta kuitenkin kieltäydyttiin, mutta saavutus sinänsä sekin. Millä toisella seuralla on 1+1 sarjanousua ilman yhtään pistettä!?

RetroStarsilla on kasassa enemmän pelaajia kuin koskaan ja nuorempaakin verta on Kauppisen veljesparin muodossa saatu mukaan. Harmi vain sarjat muodostuivat sellaisiksi, että otteluita on vähemmän kuin koskaan. Nelosessa pelaa vain seitsemän joukkuetta, jotka kaikki kohtaavat kerran toisensa.

Kauden kovin haaste ei ole pysyä Suomen huonoimpana eikä edes hankkia ensimmäinen piste, vaan selvitä kunnialla piirin futsal-sarjojen merkittävimmästä uudistuksesta. Ottelut pelataan nimittäin alinta divisioonaa myöten tehokkaalla peliajalla. Siinä on omassa maalissa varjelemista, kun enää ei voikaan pelata laillisesti aikaa.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

 
02.10.2011 Cup FC OPA - AS Moon 1-5 (0-3)

 

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

 
RetroStars ja OuTa eivät ole kohdanneet toisiaan.