Joonas Kauppinen kiittää maalivahtia hienosta syötöstä.
Maalivahdin on vaan nähtävä missä pallo on. Hannu Flygare (12) ja Pasi Hilli.
Sami Kauppinen pelasi hyvän pelin pakkina.
Pekka Juntunen on eniten RetroStarsissa otteluita pelannut pelaaja.

Vuoden 2013 kilpailutoiminta alkoi RetrtoStarsin osalta kahdella pelillä. Nallisportissa joukkue onnistui varsin hyvin lukuunottamatta yhteä mustaa kolmen minuutin jaksoa. HerkkuPapat vei ottelunsa 8-1 (7-0) ja FC Nets 2 puolestaan omansa lukemin 3-0 (1-0).

Ensimmäinen peli Herkku-Pappoja vastaan alkoi tasaisissa merkeissä. Huolimatta neljännellä minuutilla tulleesta takaiskusta, peli toimi kuten oli suunniteltu.

Tämän jälkeen Herkku-Papat löysi puolustuskesta heikon kohdan ja pystyivät pelaamaan Retron puolustuksen sisään. Vajaassa kolmessa minuutissa olivat taululla luvut 5-0.

Aikalisän aikana Retron puolustusryhmitystä muutettiin ja tiiviys säilyi paremmin. Kuitenkin Papat pääsivät rokottamaan vielä kaksi kertaa.

Puoliajalla kokoonpano muutettiin paremin vastustajan pelityyliin sopivaksi ja ovet olivatkin kiinni yhtä notkahdusta lukuunottamatta. Kentällä olleella miehistöllä alkoi pitkä vaihto painaa jaloissa ja penkiltä tuli huuto: "Vaihdetaan yksi kerraallaan." Tästä innostuneena kolme pelaaja oli yhtäaikaa se yksi. Niinpä puolustus oli hetken ihan hukassa ja Papat rankaisi.

Retron kuparinen rikkoutui 30 minuutilla kun loistavia avauksia antanut Pasi Hiili löysi Joonas Kauppisen hyökkäysalueella millin tarkalla heitolla. Maalivahdilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tulla vastaan, mutta turhaan.

Herkku-Papat ei ainakaan silminnähden löysännyt toiselle puoliajalla vaan Retron tiivis peli vai vain terän vastustajalta.

Toisessa pelissä vastaan asteli FC Netsin 2-joukkue. Retro lähti otteluun samalla tavalla kuin se oli lopettanut edellisen ottelun. Nyt saatiin myös Kari miukkolan mukaan tulon myötä kokoonpanot sellaisiksi, että voitiin pelata vakiokonoonpanoilla.

Puolustus toimi Retrolla hyvin ja vastustaja pidettiin lähitilanteista pois ja loput Pasi Hilli torjui erinomaisesti. FC Nets tekikin lopulta kaikki maalinsa kaukovedoilla poikittaissyötöistä. Näihin paikkoihin ei vain Retron jalat enää riittäneet peittämään.

Lauantaipäivän anti oli kaikenkaikkiaan positiivinen. Puolustustyöskentelyssä mentiin taas eteenpäin mutta, mutta.. Hyökkäyspäässä meinaa usko omiin kykyihin loppua. Toisaalta myös taitotaso on ihan siinä rajoilla riittääkö se. Ainakin tänään pomppivat pallot eivät pysyneet kentällä.

Jännitystä riittää sarjassa vielä kosolti, sillä viimeisessä turnauspäivässä on vastassa Piuhan pojat Raahesta ja siinä pelissä ratkaistaan todennäköisesti sarjan toisen pään järjestys.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.