Jarkko Sankala pelasi mainion ottelun maalissa.
Koko joukkueen puolustuspeliä.
Tapani Huhta katselee syöttösuuntaa.

RetroStars - FC Köyhät 0-15 (0-8): Raportti, tilastot, kuvat.

Jos viime kausi oli yhtä historian kirjojen uusiksi kirjoittelua, rikkoi myös tämän päiväinen kamppailu RetroStarsien ja FC Köyhien välillä isäntien merkkipaaluja. Kyseessä oli RetroStarsin historian ensimmäinen harjoitusottelu ja tilastoihin merkittiin myös ensimmäinen - joskin hiukan kyseenalainen - varoitus pienestä karderoobin tutkailusta.

Itse ottelu päättyi tuloksellisesti mukiinmenevästi ja tutuin lukemin 0-15 (0-8). Peli pelattiin 2 x 25 minuutin mittaisena, joten maalimäärässä on normaaliin sarjaotteluun verrattuna ilmaa kahden kolmen osuman edestä. Lisäksi retrolaiset antoivat hiukan hyvitystä vastustajan kärsimälle 3-16 cup-tappiolle ja säästi salaiset aseensa seuraavaan sarjakohtaamiseen.

Ottelussa paistoi selvästi viime kauden pistenikkarin Toni Rinnan puuttuminen. RetroStars sai muutaman makoisan hyökkäyksen aikaiseksi, mutta FC Köyhien kokenut maalivahti Toni Kinnunen ei ollut yllätettävissä.

Toisessa päässä puolustuspelissä oli vielä kesän aiheuttamaa kankeutta. Tahmaisen alun jälkeen oman maalin puolustamiseen löytyivät oikeat eväät ja Jarkko Sankalan loistavan torjuntatyöskentelyn innoittamana retrolaiset saivat estettyä FC Köyhiä tekemästä aivan mitä haluavat.

RetroStars pelasi parhaimmillaan reilut kuutisen minuuttia ilman takaiskumaalia. Fysiikkakin kesti kohtuullisen hyvin ainoastaan kahdella vaihtomiehellä pelatessa.

Taistelu jatkuu kahden viikon kuluttua, kun RetroStarsin kausi käynnistyy Nelosessa. Tilanne on sikäli historiallinen ja ainutlaatuinen, sillä RetroStars tienasi nousunsa uudelle sarjaportaalle voittamatta kolmen vuoden aikana peliäkään. Väliäkö sillä, että nousu tapahtui yhdistämällä joukkuepulasta kärsineet kaksi alinta sarjaa?

Kausi käynnistyy uutta yrittäjää Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan. Toisessa ottelussa RetroStars kohtaa Puolangan Pallon, joka voitti viime kauden kohtaamisen 8-0.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre