KAJHA ONNISTUI MAALINTEOSSA PAREMMIN

21.4.2012

Simo Myllymäki taituroi keskikentän pohjalla.
Simo Myllymäki taituroi keskikentän pohjalla.
Nopea ja taitava Justus Tiiro aiheutti harmaita hiuksia KajHa:n puolustukselle.
Nopea ja taitava Justus Tiiro aiheutti harmaita hiuksia KajHa:n puolustukselle.
Martins Obodo rikkoi kuparisensa.
Martins Obodo rikkoi kuparisensa.
Pelaajavalmentaja Jeferson Pires löysi itsensä kentältä.
Pelaajavalmentaja Jeferson Pires löysi itsensä kentältä.

KajHa - FC OPA 3-2 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n kenraaliharjoitus Kajaanin Liikuntapuistossa päättyi tappioon. Kajaanin Haka oli kosteissa ja koleissa olosuhteissa parempi maalein 3-2 (1-1).

Lyhyeen tiivistettynä ottelu alkoi Hakan hallinnassa, mutta kääntyi nopeasti FC OPA:n vietäväksi. Toisella puoliajalla kenttätapahtumat ja hallinta oli suurin piirtein tasaväkistä. KajHa viimeisteli paikoistaan maalit ja onnistui erikoistilanteista.

FC OPA:lle maalinteko ei maittanut. Vuorotellen koko kärkikolmikko - Joonas Pekkala, Jeferson Pires ja Justus Tiiro - kävi tuloksetta kokeilemassa isäntien keikkamaalivahdin virettä. Myöskään erikoistilanteiden spesialisti Johannes Väisänen ei saanut maaleja aikaiseksi.

FC OPA:n osumista vastasivat Pekkala ja Martins Obodo. Pekkala pääsi sijoittamaan KajHa:n maalissa olleen Tuomas Sirviön torjuman reboundin tyhjiin. Esityön teki Pires. Obodo viimeisteli uransa ensimmäisen osuman FC OPA:n paidassa, kun Tiiron nopea nousu laidassa aukaisi KajHa:n puolustuksen ja tummalla hyökkääjällä oli helppo työ ohittaa väärin sijoittunut veräjänvartija.

KajHa onnistui kahdesti vapaapotkussa. Junior Obagbemiro iski jo 11. minuutilla muurin yli tyhjäksi jääneeseen etuylänurkkaan. KajHa:n porilaishankinta Rami Ahonen puski toisen vapaapotkun verkkoon. Hetkeä myöhemmin sama mies hassutti maaliltaan vastaan juosseen Jussi Sepän ja nosti pallon tämän yli.

Visiitti idässä päätti tämän kauden harjoitusottelun, kun ensi tiistaiksi kaavailtu peli peruuntui Ajax Sarkkirannan kokoonpanohuoliin. Harjoituskaudesta muodostui rikkonainen ärsyttävyyksiin asti, kun otteluita on peruuntunut urakalla milloin kokoonpano- ja loukkaantumishuolien, milloin virallisten tehtävien ja milloin säiden vuoksi.

FC OPA lähtee sarjaan pelattuaan vain neljä harjoitusottelua. Niistäkin yksi saatiin oteltua, kun FC Muurolan tilalle hälyytettiin JS Hercules. Muurolaa vastaan molemmat ottelut peruuntuivat - toinen Suomen Cupin ja toinen loukkaantumisten vuoksi. HauPa jäi kohtaamatta lumisateen peitettyä Heinäpään kentän.

FC OPA:n kausi alkaa viikon kuluttua. Tie vie jälleen Kajaaniin, jossa Spartak isännöi oululaisia.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.

TILASTOT

La 21.04.2012, Liikuntapuisto  
Harjoitusottelu  

KajHa - FC OPA

3-2 (1-1)

11. 1-0 Junior Obagbemiro  
40. 1-1 Joonas Pekkala  
50. 2-1 Rami Ahonen  
59. 3-1 Rami Ahonen  
66. 3-2 Martins Obodo  
Erotuomari: Ville Nikkanen  
Avauskokoonpano:  
KANGAS Aleksi  
MYLLYMÄKI Simo  
PEKKALA Joonas  
PIRES Jeferson -63
REMES Ilja  
SAUKKONEN Sampo  
SEPPÄ Jussi (mv)  
SIPILÄ Juho  
TIIRO Justus -70
VAATTOVAARA Joonas -46
VÄISÄNEN Johannes  
Vaihtopelaajat:  
OBODO Martins +63
OJA Olli-Pekka +70
SILTALA Petri +46