Iik!
Menisiköhän pallo maaliin vaikka karjumalla?
Pekka Juntunen torjui taas hienosti.
Ja mähän vedän!

AS Moon/2 - RetroStars 16-1 (9-1), PuolPa - RetroStars 8-0 (4-0): Raportti, tilastot, kuvat.

Tämän kertainen futsal-turnaus tarjosi RetroStarsille välähdyksiä vanhasta ja lisää uusia ennätyksiä.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa AS Moonin kakkosjoukkue antoi kunnon kyydit ja ottelu päättyi vanhoja muistellen 1-16 (1-9) tappioon. Vastustaja juoksutti kentälle lauman hentoisia poikia suurin piirtein ikäskaalassa 14 - 18 vuotta. AS Moonin pojat olivat toivottoman vikkeliä pysäytettäväksi eikä Retro pystynyt hyödyntämään kokoeroaan.

AS Moon/2 paukutteli tasaiseen tahtiin maaleja, mutta RetroStars onnistui väläyttelemään osaamistaan toisella puoliajalla, jolloin ottelua pelattiin pari noin kuuden minuutin jaksoa ilman takaiskuja. RetroStars viimeisteli ainokaisensa pari minuuttia ennen taukoa, kun Lauri Kauppinen pääsi vapauttamaan Matti A. Kankaan maalintekoon.

Toisessa ottelussa vastaan asettui uutena joukkueena sarjaan tullut Puolangan Pallo-80. RetroStars pystyi puolankalaisia vastaan välillä jopa hallitsemaan peliä ja sai totutusta poiketen useitakin maalipaikkoja. PuolPa:n selkärankana toiminut maalivahti, OPS:n ex-kakkosveskari Aleksi Väyrynen, esti osumien synnyn ja piti isäntien verkon puhtaana.

Nollapelistään huolimatta Väyrynen ei pystynyt estämään uutta ennätystä. Ottelu päättyi Retron tappioon maalein 0-8 (0-4), mikä tarkoittaa kautta aikain pienintä päästettyjen maalien lukua joukkueen historiassa.

Sarjasta on nyt pelattu yli puolet. Neljän pelin jälkeen RetroStarsin pistesaldo osoittaa nollaa, mutta maaliero on "vasta" 5 - 44. Se tarkoittaa, että pelit ovat päättyneet keskimäärin 1-11, mikä lupaa jatkoa ajatellen hyvää. Viime kauden päästettyjen maalien ennätykseen 136 on matkaa vielä kosolti eikä toissa kauden tehtyjen maalien ennätyskään (8) ole kaukana.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre