KAUSI PÄÄTTYI VOITTOON

17.9.2011

Pelaajavalmentaja Jeferson Pires näyttää pelaamisen mallia.
Pelaajavalmentaja Jeferson Pires näyttää pelaamisen mallia.
Ponnistus ja koppi.
Ponnistus ja koppi.
Ibrahim Bamba oli viimeisen ottelun onnistujia.
Ibrahim Bamba oli viimeisen ottelun onnistujia.
Joonas Sohlo maalaa tilanteeksi 1-1.
Joonas Sohlo maalaa tilanteeksi 1-1.

JS Hercules - FC OPA 1-3 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA sinetöi kauden 2011 tyylillä, vaikka mahdollisuudet jatkokarsintoihin olivat pienet ja kaukana omista käsistä. JS Herculeksesta otettu 3-1 (1-1) voitto riitti lopulta kolmanteen sijaan tämän kauden sarjassa.

Ottelu oli pääasiassa FC OPA:n näpeissä, mutta tauolla tilanne oli silti tasan 1-1. Joonas Sohlo oli vienyt FC OPA:n johtoon, jonka Ville Tuovinen kuittasi vain minuutti ennen taukovihellystä. Ottelun voittomaalin viimeisteli Aleksi Kangas rangaistuspotkun jälkitilanteesta ja Vitao kaunisteli vielä lopussa lukemia.

Kolmanneksi sijoittuminen aiheuttaa kaksijakoiset tunnelmat seuran sisällä. Toisaalta eväät kauteen lähdettäessä olivat laihat. Kunnollinen harjoittelu pääsi alkamaan vasta keväällä ja joukkueen kasaaminen venyi pitkälle. Siinä mielessä kolmas sija ja jopa nousukarsinnasta taistelu oli nappisuoritus.

Toisaalta aurinko paistoi varsinkin alkukaudesta hyvinkin kirkkaasti FC OPA:n leiriin. Joukkue taisteli AC Kajaanin kanssa viimeiseen asti, mutta vauhti alkoi loppukauden ratkaisevilla metreillä hyytyä. Pelit eivät sujuneet tärkeillä hetkillä - syyskierroksen otteluissa KajHa:aa ja AC Kajaania vastaan vieraissa. Kun kaikki oli periaatteessa omissa käsissä, jää kolmannesta sijasta lievä hapan sivumaku.

Tuleen ei kuitenkaan jäädä makaamaan. FC OPA pitää ensi perjantaina päättäjäiset ruokailun ja improvisaatioteatterin muodossa. Sen jälkeen on aika nauttia hetken aikaa syksystä ja joukkue palaa harjoituskentille jo lokakuun alusta lähtien. Entisestä poiketen aina rikkonainen joulukuu kuluu syyskauden treeneistä toipuessa.

Uudet kyvyt, jotka haluavat olla taistelemassa noususta Kakkoseen ensi kesänä, ovat tervetulleita näyttämään taitojaan harjoituksiin. Harjoittelun lomassa futsal-kauden treenit pyörähtävät käyntiin jo 24. päivä syyskuuta.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.

TILASTOT

La 17.09.2011, Castren 
Kolmonen 

JS Hercules - FC OPA

1-3 (1-1)

30. 0-1 Joonas Sohlo 
44. 1-1 Ville Tuovinen 
59. 1-2 Aleksi Kangas 
86. 1-3 Vitor Rodrigues de Almeida 
Erotuomari: Konstantin Lioutkovski 

Avauskokoonpano 
BAMBA Ibrahim 
GASHI Gezim 
KANGAS Aleksi 
PEKKALA Joonas-68
RANTALA Mikko 
RODRIGUES DE ALMEIDA Vitor 
SAFIANU Nuhu-73
SARKKINEN Mikko (mv) 
SAUKKONEN Sampo 
SOHLO Joonas 
VÄISÄNEN Johannes-22
Vaihtopelaajat 
AILISTO Jussi+68
OJA Olli-Pekka+73
PIRES Jeferson+22 
SEPPÄ Jussi (mv)