TEKONURMI JA HEINÄPÄÄ KAUDEN AVAINSANAT

1.4.2011


Liikuntavirasto on tehnyt viime aikoina pitkää päivää ja asetellut kesän pelit eri kentille. Odotettuun tapaan Kolmosen ottelut seilaavat Oulussa kentältä toiselle. Ottelukartan pirstaloitumiseen vaikuttavat Oulun runsas joukkue- ja ottelumäärä läpi sarja- ja ikäluokakartan yhdistettynä vähäiseen kenttämäärän.

FC OPA:n kauden pääpaino on tekonurmella pelattavissa otteluissa ja Heinäpäässä. Kaikki kentät eivät ole varmistuneet, mutta oletusarvoisesti FC OPA:n otteluista kymmenen pelataan tekonurmella ja kahdeksan ruoholla.

Kotiotteluiden painottuminen keskikesään kääntää asetelman yllättäen päälaelleen, sillä 2/3 niistä pelataan ruoholla ja vain kolmannes tekonurmella. Yhdeksästä vieraasta vain KajHa (Lintula), AS Moon (Castren) ja Tervarit (Castren) on määrä kohdata keinoalustalla ja muut ruoholla eli Heinäpään 4-kentällä.

Haaveet toisen päästadionin Castrenin käytöstä kotiotteluissa eivät siis toteutuneet, vaan FC OPA:n on tyytyminen heikommin varustetun Heinäpään palveluihin.

Haaveilun lopetti viimeistään se, että mm. AC Oulu joutuu aloittamaan Castrenissa kautensa Raatin viimeistelytöiden vuoksi. Tietojen mukaan Ykkösen ensimmäinen paikallisottelu on uuden stadionin ensimmäinen ottelu. Sen jälkeen Castrenin pääkäyttäjiä ovat Northern Lights ja ONS.

Painottuminen alku- ja loppupäähän keikauttaa vierasotteluiden enemmistön tekonurmelle. Oletusarvona on, että FC-88:aa vastaan pelattava sarja-avaus on myös muovilla, mikä nostaa tekonurmipelien määrän peräti seitsemään. Vain kaksi vierasottelua, joista toinen on Oulussa ja toinen Raahessa, on nurmella.

Kaikista otteluista niukka enemmistö - kymmenen - on tekonurmella ja loput ruoholla. Oulussa pelattavissa otteluissa puolestaan vaaka painuu numeroin 7-6 ruohokenttien hyväksi. Heinäpää tulee tutuksi kymmenen pelattavan ottelun edestä. Loput ovat edellä mainitut kotiottelut Lintulassa ja Castrenissa.