KOVAT PIIPUSSA FUTSALISSA

12.11.2010


FC OPA:n futsal-kausi käynnistyy huomenna. Edustusjoukkue pelaa kaksi Nelosen peliä Kempelehallissa lauantaina klo 15:00 ja 17:00 alkaen. Vastassa ovat FC Köyhät ja JS Hercules.

FC OPA:n edustusjoukkue on muuttunut ja saanut riveihinsä kovan luokan vahvistuksia. Viime kauden joukkueesta vain neljä pelaajaa jatkaa näillä näkymin ringissä. Heistä edellisvuoden tehonyrkki 31 pistettä nakuttanut Janne Yrjönheikki on ylennetty pelaajavalmentajan rooliin. Muita viime kauden jatkajia ovat Mika Koski, Arttu Pehkonen ja Ilja Remes.

Kovimmat vahvistukset ovat Sami Hyvärinen ja Mikko Pietikäinen, jotka kumpikin ovat pitäneet jonkin aikaa taukoa lajin parista. Hyvärinen pelasi omalla urallaan OuJK:n paidassa aina Ykkösessä saakka. Pietikäinen, joka kokemuksellaan avustaa Yrjönheikkiä valmennusasioissa, on pelannut liigassa ja hänen vyöllään on myös 12 A-maaottelua.

FC OPA jahtasi myös liigatasolla pelannutta maalivahtia, mutta tämä päätti tiukasti pysyä lopettamispäätöksessään.

Muut uudet nimet ovat poimittu pääasiassa FC OPA:n omasta jalkapallojoukkueesta. Heitä ovat Juha-Matti Huovinen, Erik Isohookana, Teemu Penttilä, Antti Pulkkinen ja Juho Sassi. Maaliin asettuvat Jarkko Fiskari ja Mikko Mäkäräinen, jotka molemmat pelasivat futsalia MetroStarsissa viime kaudella. Kenttäpelaajistoon liittyy lisäksi Juha Seppälä, joka potki jalkapalloa OPS-junioreissa päättyneellä kaudella.

Sarja-avauksen vastustajista FC Köyhät pelasi viime kaudella Kolmosessa, mutta putosi kahden pisteen marginaalilla sarjaporrasta alemmaksi. MetroStarsin sarjasta pudottanut JS Hercules keräsi Nelosessa kolmella voitollaan yhdeksän pistettä ja sijoittui maalieron turvin viidenneksi. 

FC OPA pelasi viime kaudella Viitosessa ja sijoittui kolmanneksi. Se riitti kuitenkin nousuun täydennysjoukkueena, kun HauPa nousi Ykköseen ja kaikki alemmissa piirisarjoissa kolmanneksi sijoittuneet nousivat automaattisesti ylemmäksi. Kynä on heilunut täydennyslistalla muutenkin, sillä Nelosen viime kauden joukkueista vain häntäpäähän sijoittuneet JS Hercules ja OuRe/2 jatkavat sarjassa.

Muutosten tuulet toivat kolmelle joukkueelle nousun ja puhalsivat kaksi kerrosta alemmaksi. Lisäksi Kuusamon Pallo-Karhut luopui sarjasta. Nousupaikan tienanneista myös PaTe/2 löi hanskat tiskiin ja Kiimingin Riento siirsi yhteisellä sopimuksella sarjapaikkansa Laivakankaan Futisklubille.

PaTe/2:n ja muutaman muun luopumisen johdosta täydennyspaikan saivat Viitosessa kuudenneksi sijoittunut Herkku-Papat, joka on JS Herculeksen kakkosjoukkue, ja vasta seitsemänneksi sijoittunut UG Sorsapuisto - nykyiseltä nimeltään HC Fyysinen.

Nelonen pelataan kahdeksan joukkueen yksinkertaisena sarjana. Huomisen lisäksi turnauksia on luvassa 11. joulukuuta, 16. tammikuuta ja 13. helmikuuta. Ensimmäinen ja viimeinen turnaus pelataan Kempelehallissa ja keskimmäiset Nallisportissa. Koska jalkapallossa paljon porua aiheuttaneet sarjauudistukset ulottuvat myös futsalin puolelle, vielä ei tiedetä, miten ja kuinka paljon piirisarjoista nousee tai putoaa.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

ei kohtaamisia