Jyri-Pekka Kukkonen pelasi ensimmäiset minuutit FC OPA:ssa.
Erik Isohookana ja Simo Myllymäki käynnistelevät hyökkäystä.
Voitosta huolimatta vain Ville Lindgren pääsi palkinnoille.

FC Korsholm - FC OPA 1-2 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA on saanut juoda tällä kaudella viime hetkien karvasta kalkkia turhan usein. Nyt osat olivat vaihtuneet juottajan rooliin ja juojana sarjajumbo FC Korsholm, jonka FC OPA voitti Mustasaaressa maalein 2-1 (0-1). Ottelu oli vielä kolme minuuttia ennen loppua kotijoukkueelle tilanteessa 1-0.

Ensimmäinen voitto reiluun kuukauteen ei tullut helpolla - päin vastoin. Toisaalta vaikeasti otetusta pakkovoitosta FC OPA sai varmasti muistutuksen, ettei helppoja pisteitä ole tarjolla eikä seuraavassa ottelussa Kajaanin Hakaa vastaan saa löysäillä tippaakaan. Murskavoitolla jalat olisivat voineet olla turhan korkealla.

FC OPA hallitsi ottelua kahdessa eri jaksossa. Ensimmäinen 10-15 minuuttia meni täysin vieraiden komennossa ja vain maalivahti Jonne Väkeväisen valppaus esti takaiskujen synnyn. Läpiajoissaan epäonnistuivat Juudo Haapala ja Eetu Uusitalo.

Hallintajakson jälkeen pelistä katosi juoni kokonaan. Hiekkalaatikon valtiaaksi nousi FC Korsholm ja kuinka ollakaan kotijoukkue teki yhdestä harvoista paikoistaan johto-osuman. Maalintekijänä oli VIFK:sta naapuriin siirtynyt Males Lombo, joka oli turhan vaikea pideltävä FC OPA:lle muttei onneksi onnistunut tuota enempää.

FC OPA teki jo ensimmäisellä puoliajalla vaihdon pelin saamiseksi takaisin kuosiin ja tauon jälkeen kentälle tuli kasvonsa pessyt joukkue. Maalipaikkoja riitti, mutta täysosumaa ei syntynyt millään ensimmäisen puoliajan paitsio-osumaa lukuunottamatta.

Apina hyppäsi selästä vasta kolme minuuttia ennen loppua, kun Joonas Sohlo paukautti verkot tötterölle. Ottelua tahkottiin vielä lisäajalle, jolloin Jussi Fredrikssonin laidalta vääntämästä pallosta ja Juuso Haapalan oivasta syötöstä Ari Makowski pääsi lataamaan voittomaalin.

"Hyvä startti tärkeälle viikolle. Taisteluvoitto, siitä hatunnosto koko jengille", itsekin täydet minuutit huhkinut pelaajavalmentaja Ville Väisänen hehkutti.

"Mukava välillä tuntea, miltä viime hetken voitot tuntuu."

Väisänen haki vaikeaan esitykseen syitä mm. pelikentän alustasta. Mustasaaressa pelattiin hyväkuntoisella nurmikentällä.

"Nurmi aiheutti omat hankaluutensa. Vähän nihkeää oli, kun ei oltu totuttu alustaan."

Viime kaudesta poiketen FC OPA harjoittelee Castrenissa ja hakee vain viimeistelyharjoituksissa tarvittavaa tuntumaa Heinäpään aroilta. Ruohoon kannattaa tottua, sillä jäljellä olevista kahdeksasta pelistä puolet - kaikki vierasottelut - ovat nurmella.

Yleisesti ottaen pelaajavalmentaja korosti otteluun valmistautumisen tärkeyttä sarjatasosta tai -taulukosta piittaamatta.

"Tämä oli muistutus, että suosikkiasemassa täytyy nöyryys ja työnteon asenne säilyttää."

FC OPA:n saalistamat kolme pistettä tulivat enemmän kuin tarpeeseen, sillä VIFK voitti samaan aikaan vieraissa KajHa:n. Joukkueiden välinen ero pysyi samana ja nyt pahimmaksi kilpakumppaniksi on valikoitumassa torstaina GBK:lle hävinnyt FC Blackbird.

Sarjataulukossa kolme huonointa alkavat vaihteeksi erottua muusta joukosta, mutta taistelu 11. sijan välttämiseksi käy kuumana. Viisi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Tällä hetkellä FC OPA:n asema 11. sijoittuneiden joukossa on hyvä, sillä se on A-lohkon FC Kuusankosken kanssa tasapisteissä mutta omaa paremman maalieron.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre