FC OPA HAKEE REVANSSIA TORNIOSTA

27.7.2010


Sarjaohjelman laatijan luoman kukkasen vuoksi FC OPA matkustaa huomenna Tornioon TP-47:n vieraaksi. Ottelu alkaa Pohjan stadionilla, jossa FC OPA ei ole koskaan vielä pelannut, normaaliin arkiaikaan klo 18:30.

FC OPA ja TP-47 kohtasivat edellisen kerran vain kaksi viikkoa sitten. Silloin kumpikin oli rehellisesti sanoen nuhjaustuulella eikä muutamaa katsojaa vaille kauden ennätyslukemiin kohonneelle yleisölle tarjottu juurikaan hienouksia eikä edes maalipaikkoja. TP-47 onnistui puolittaisesta paikastaan iskemään ja voitti ottelun 1-0 (0-0).

Edellisen kohtaamisen jälkeen TP-47 voitti Kajaanin Hakan kotonaan 2-0 ja viime kierroksella kävi häviämässä Iisalmessa PK-37:lle maalein 2-4. FC OPA:n saldoon mahtuu tappio FC Santa Clausille 0-1 ja 2-2 tasapeli JBK:n kanssa.

TP-47 on noussut Kakkosen C-lohkossa jo kolmanneksi. Matkaa kärkijoukkueeseen on kahdeksan pisteen verran, mutta toisena oleva 25 pistettä kerännyt FC Vaajakoski on vain hajuraon päässä torniolaisista.

Tasaisessa sarjassa FC OPA puolestaan taistelee keskiryhmän sijoituksista, mutta on kehnosti sujuneen kotiputkensa vuoksi valunut jo putoamisviivan tuntumaan. VIFK on vielä kolmen pisteen päässä, mutta FC OPA:n leirissä on oltava valppaana. Muiden muassa VIFK on viime aikoina piristynyt ja kerännyt neljästä viimeisestä ottelustaan tappiottoman saldon.

Edellisen kohtaamisen läheisyydestä johtuen pelaajatilanteilla on turha spekuloida isompia. TP-47:n brassi Ethie de Souza jatkaa AC Oulun riveissä ainakin elokuun puoliväliin asti, joten häntä ei nähtäne FC OPA:aa vastaan. Mahdollisuuksia olisi, sillä AC Oulun viime sunnuntain kotiottelun peruuntuminen avaa ikkunan aikuispelaajien peluuttamiselle farmiseurassaan.

Pienellä ringillä operoiva ACO-luotsi Juha Malinen tuskin pelaajiaan Tornioon päästää, sillä hänen suojattinsa matkaavat jo perjantaina Kuopioon pelaamaan. Ennemminkin suunta voi olla liigaan päin. Mediassahan on spekuloitu TP-47:n Keijo Huuskon siirtymistä liigaan ja Malinenkin on kiinnostuksensa ilmaissut.

FC OPA:n kokoonpanossa ei tapahdu isoja muutoksia ellei loukkaantumistilanne viimeistelyharjoitusten jälkeen dramaattisesti muutu. Ainoa lisä on Kalle Väisänen, joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä palannee kokoonpanoon häähumunsa jäljiltä.

Yksi mielenkiintoinen tilastoyksityiskohta kannattaa sarjataulukosta poimia. FC OPA:n ja TP-47:n maalierot ovat lähes identtiset. Kumpikin joukkue on tehnyt 19 osumaa, mikä on koko lohkon tehovertailussa puoltaväliä. FC OPA on päästänyt yhdessä SJK:n kanssa neljänneksi vähiten maaleja, 16, eikä TP-47:nkaan saldo ole kovin paljoa pahempi. Sillä on takaiskuosumia 18.

FC OPA ja TP-47 ovat maalimääriltään siis pelanneet hyvin samankaltaisia otteluita. TP-47:n voittojen ja tappioiden saldo on suurin piirtein tasapainossa, mutta FC OPA on keskittynyt enemmän tasapeleiden pelaamiseen, mikä suurimmalta osalta selittää sarjasijoitusten erot.

Ottelu on kohteena sekä Jalkapallovakiossa että Pitkässävedossa. Kertoimet julkaistaan TP-47:n farmistatuksesta johtuen vasta pelipäivänä. 

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

21.03.2010HarjoitusFC OPA - TP-470-0 (0-0)
14.07.2010KakkonenFC OPA - TP-470-1 (0-0)