TORNIO PANI STOPIN PISTEPUTKELLE

14.7.2010

Ammattilaiset - TP-47:n Keijo Huusko ja FC OPA:n Dritan Stafsula - kilpasilla.
Ammattilaiset - TP-47:n Keijo Huusko ja FC OPA:n Dritan Stafsula - kilpasilla.
Juho Keskinen tarkkana maalillaan.
Juho Keskinen tarkkana maalillaan.
Ilmojen herra.
Ilmojen herra.
Kärkipari Juho Sassi ja Joonas Sohlo.
Kärkipari Juho Sassi ja Joonas Sohlo.

FC OPA - TP-47 0-1 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

Kakkosen perustasoista pelaamista, mutta muuten melko unettavaa peliä vähine maalipaikkoineen tarjosivat FC OPA ja TP-47 suurilukuiselle oululaiskatsomolle. Aivan ilman osumia ei ottelussa sentään jääty, mutta paikallisten harmiksi ainokaisen teki TP-47. Pisteet matkasivat Tornioon lukemin 1-0 (0-0).

Lähtökohdat huomioon ottaen FC OPA pelasi kelvollisen peli ja taisteli urheasti. Joukkueeseen väliaikaisen paluun tehneen Dritan Stafsulan tuella kasaan oli saatu täysi miehistö ja vaihtopenkille neljä juniorikaartin peluria.

Puolustuslinja oli piirretty lähes kokonaan uusiksi, kun vakiokasvoista vain oikea pakki Niko Junkkari oli mukana. Ville Väisänen palasi vaihteeksi valmennuspuuhista kentälle toiseksi toppariksi. Vasenta sivustaa puolustivat Antti Pulkkinen topparina ja Stafsula pakkina.

Alakerran vakiomiehistä puuttuivat Juha-Matti Huovinen pelikiellon vuoksi ja talenttiakatemioiden lopputurnauksessa oleva Jussi Fredriksson sekä uusimpana Ville Lindgren, joka loukkasi polvensa harjoituksissa.

Pelistä on aidon oikeasti hyvin vähän kerrottavaa. Maalipaikoilla ei juhlittu ja niitä siunaantui kummallekin joukkueelle vain pari kappaletta. FC OPA:n paras mahdollisuus oli jo kymmenen minuutin tietämillä, kun muutaman minuutin myllytys päättyi Väisäsen tuliseen mutta yli viuhuneeseen kutiin 25 metristä. Ennen laukausta FC OPA:lla oli kolme peräkanaa annettua kulmapotkua.

TP-47:ltä Ville Himanka pääsi parin kertaa vaarallisen näköisesti hätyyttelemään vastustajan maalia, mutta hänkään ei saanut maalitiliään lihotettua. Viimein kuparisen rikkoi Anatoli Bulgakov, joka pukkasi Jouni Talvensaaren antaman vapaapotkun verkkoon ja varmisti kolme pistettä Tornioon.

"Harmittava merkkausvirhe sattui", pelaajavalmentaja Väisänen sadatteli ottelun ratkaisuosumaa.

Muuten ottelu oli Väisäsen mielestä jokseenkin hanskoissa ja piste olisi pääpiiskurille maistunut.

"Tasaista ja harmaata, mutta ihan yritteliästä peliä. Emme saaneet maalipaikkoja mutta eipä saanut Torniokaan."

Väisänen harmitteli erityisesti sitä, ettei joukkue pystynyt repimään itsestään kummempia irti seurahistorian yhdeksänneksi suurimman katsomon edessä.

"Sellaista draivia, jota Jyväskylässä oli, ei saatu nyt päälle."

Toinen puoliaika oli harmittavan huonoa, kun oli saatu paljon yleisöä paikalle. Emme pystyneet antamaan katsojille mitään."

FC OPA katkoi viime sunnuntaina FC Blackbirdin neljän ottelun voittoputken. Nyt sille itselle kävi ohraisesti viiden ottelun tappiottoman putken raksahdettua poikki.

Tasaisessa sarjataulukossa tappio tiesi tippumista pari sijaa alemmaksi, mutta putoamisviiva on sentään pienen matkan päässä. Näin siitäkin huolimatta, että alempana taulukossa olevat KajHa, VIFK ja FC Blackbird lisäsivät yhtä vaille täydellä ottelukierroksella pistesaalistaan.

Sarjaohjelma ei anna armoa, vaan FC OPA jatkaa tositoimissa jo ensi lauantaina. Vastaan asettuu kaliberia kovempi ryhmä sarjajohtaja FC Santa Clausin saapuessa Ouluun. Kyseessä on kaikki kissanristiäiset jalkapallon parissa yhteenlaskettuna FC OPA:n 300. ottelu.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre 

TILASTOT

 

Ke 14.07.2010, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - TP-47

0-1 (0-0)

82. 0-1 Anatoli Bulgakov 
Yleisöä: 181 
Erotuomari: Aleksi Tanner 

 

Avauskokoonpano 
HAAPALA Juuso 
ISOHOOKANA Erik 
JUNKKARI Niko 
KESKINEN Juho (mv) 
MAKOWSKI Ari 
MYLLYMÄKI Simo-79 
PULKKINEN Antti 
SASSI Juho 
SOHLO Joonas 
STAFSULA Dritan 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
PEHKONEN Arttu 
PENTTILÄ Teemu+79
REMES Ilja 
SAVOLAINEN Juha-Matti (mv) 

 

Palkinnot Raati:
1 (3p) Marko Ahonpää (TP-47) Sami Hyvärinen
X (2p) Juho Sassi (FC OPA) Matias Karioja
2 (1p) Anatoli Bulgakov (TP-47) Toni Kuusirati
FC OPA: Ville Väisänen Palkinnot:
TP-47: Marko Ahonpää Oulun Konttivuokraus Oy