KYLMÄÄ JA KALSEAA

18.4.2010

Juuso Haapala pelasi onnistuneen pelin keskikentän pohjalla.
Juuso Haapala pelasi onnistuneen pelin keskikentän pohjalla.
Keskellä oleva Ari Makowski teki FC OPA:n ainokaisen.
Keskellä oleva Ari Makowski teki FC OPA:n ainokaisen.
Juho Keskinen debytoi FC OPA:n maalilla toisen puoliajan verran.
Juho Keskinen debytoi FC OPA:n maalilla toisen puoliajan verran.
Antti Pulkkinen raatoi tällä kertaa puolustajana.
Antti Pulkkinen raatoi tällä kertaa puolustajana.

FC OPA - PK-37 1-1 (0-1): Raportti, tilastot, kuvat.

Kylmää ja kalseaa. Sitä oli FC OPA:n ja PK-37:n kenraaliharjoitus sarjaa varten Heinäpään tekonurmella - niin ilmatieteellisesti kuin pelillisestikin. Joukkueet pelasivat hyisessä kevätviimassa värjötelleiden innokkaimpien fanien harmiksi melko lattean ottelun ja päätyivät tasatulokseen 1-1 (0-1).

Tuuli vaikutti pelaamiseen siten, kuten saattoi odottaakin. Puhuri sekä arktinen keli veivät pelaajista parhaan terän ja ottelu oli lopulta tasoltaan siis kaukana parhaasta. PK-37 hallitsi myötätuulessa ensimmäistä puoliaikaa ja FC OPA toista saatuaan vinkan selkänsä taakse.

Todelliset maalipaikat olivat kortilla. Erikoistilanteita lukuunottamatta FC OPA pääsi yrittämään maalintekoa oikeastaan kolme kertaa. Ari Makowskin yritys päättyi tasoitusmaaliin, mutta Henri Hanhela kokeilu lähietäisyydeltä ensimmäisellä puoliajalla heilutti ainoastaan sivuverkkoa ja Joni Kauppilan läpiajossa vieraiden maalivahti veti pitemmän korren.

Jos FC OPA tuskaili vähien tekopaikkojensa kanssa, ei PK-37:lläkään ollut aihetta isompiin juhliin. Ainoan maalinsa se sai 30. minuutilla, kun Anssi Lipposen epäonnistunut veto pomppi alakulmaan aivan toisaalle, missä maalivahti Jarkko Fiskari omaa tonttiansa vartioi.

Vaikka ottelu yksittäisenä tapahtumana ja sarjan kenraalina oli huono, ei päätä ole silti laittaminen puskaan. Olosuhteet, loppujen lopuksi usean kokeneen pelaajan puuttuminen ja keskikenttäryhmityksen uusi kokeilu ynnättynä yhteen tekee tuloksen, josta ei hirveästi kannata murehtia eikä liikoja johtopäätöksiä vetää.

"Keskikentälle haettiin uutta ryhmitystä, joka näytti toimivan ihan hyvin", kentän laidalla peliä johtanut pelaajavalmentaja Ville Väisänen totesi.

"Ensimmäinen puoliaika oli vastatuuleen vaikea. Meillä oli muutama paikka, mutta hyvistäkään ei saatu sisään."

FC OPA on nyt pre-seasoninsa kahlannut läpi ja sen saldoksi muodostui yksi voitto, kolme tasapeliä sekä kolme tappiota, kaksi voittoa ja tappio turnauksessa sekä putoaminen Suomen Cupista. Rankan harjoitusrupeaman jälkeen alkaa kahden viikon herkistelyjakso, jonka aikana Väisäsen sanoin "laitetaan jalat kondikseen."

FC OPA avaa sarjan vapun jälkeen Seinäjoella. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa 8. toukokuuta, jolloin Ouluun tulee vieraaksi FC Vaajakoski - yksi tämän kauden päävastustajista.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre

TILASTOT

Su 18.04.2010, Heinäpään tekonurmi 
Harjoitusottelu 

FC OPA - PK-37

1-1 (0-1)

30. 1-0 Anssi Lipponen 
55. 1-1 Ari Makowski 
Erotuomari: Tuomas Hartikainen 

Avauskokoonpano 
FISKARI Jarkko (mv)-46
FREDRIKSSON Jussi 
HAAPALA Juuso 
HANHELA Henri-55
JUNKKARI Niko 
KILPONEN Joona-75
MAKOWSKI Ari 
MYLLYMÄKI Simo-63
PULKKINEN Antti 
SASSI Juho-55
VÄISÄNEN Kalle-70
Vaihtopelaajat 
ISOHOOKANA Erik+70
KAUPPILA Joni+55
KESKINEN Juho (mv)+46
PENTTILÄ Teemu+63
REMES Ilja+75
SOHLO Joonas+55