Jarkko Fiskari torjui kaikki TP-47:n maalintekoyritykset.
Jussi Fredriksson onnistui debyytissään.
Ilmaiskun odottelua.

FC OPA - TP-47 0-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n ulkokausi alkoi torniolaisen TP-47:n kohtaamisella Heinäpään tekonurmen loisto-olosuhteissa. Aurinkoiseen pikkupakkaseen kokoontuneet kolmisenkymmentä silmäparia näkivät tälle vuodenajalle tyypillisen ottelun, jossa kohtasi kaksi vielä vaiheessa olevaa joukkuetta. Lopputulos oli 0-0 (0-0).

FC OPA hallitsi ensimmäisen puoliajan ottelutapahtumia selkeästi, mutta maalin edustalla kotijoukkueen esitys jäi torsoksi. Vuoronperään Dritan Stafsula, testillä oleva kosovolaiskärki Brikeno Stafsula ja Kalle Väisänen lähettivät pallot vääriin osoitteisiin.

Toisellakin puoliajalla FC OPA:n hallinta jatkui, mutta maaliviivaa lähemmäksi osumaa ei päästy. Ilahduttavinta toisen puoliajan tapahtumissa oli, että vaikka harjoitusottelulle tyypillinen vaihtoruletti alkoi, ei pelin taso laskenut. Kentälle tulleet nuoret pystyivät pyörittämään palloa.

Ottelun hallinnan esilletuonnin yhteydessä täytyy kuitenkin muistaa, että TP-47:n riveistä puuttui monta kokenutta pelaajaa etunenässä Anatoli Bulgakov ja Keijo Huusko. TP-47 näytti peluuttavan nuorta joukkuetta, jonka joukossa viilettivät viime kauden olssilaiset, jo sopimuksen tehneet Sami Pikkarainen ja Olli Vilppola sekä Marko Ahonpää.

AC Oulun apujen kanssa TP voikin olla kesällä oululaisempi joukkue kuin moni Oulussa kirjojaan pitävä seura!

FC OPA:n pelaajavalmentaja Ville Väisänen lepuutteli tukkoisia jalkojaan vaihtopenkin päässä ja oli tyytyväinen näkemäänsä.

"Meidän näköinen peli. Me olimme suvereeni osapuoli, mutta maalit jäivät puuttumaan."

"Olemme ottaneet askeleita eteen päin. Kehitystä on tapahtunut yksilötasolla. Viimeisen treenikuukauden aikana alkaa joukkueen muokkaaminen."

Uusista kasvoista Väisänen oli tyytyväinen FC OPA:n paidassa ensi kertaa pelanneen Jussi Fredrikssonin otteisiin. Myös Brikeno Stafsula pisti positiivisella tavalla silmään ja sai tuomion "mielenkiintoinen".

Ulkokausi jatkuu - toivottavasti yhtä hyvissä olosuhteissa - ensi lauantaina, kun FC OPA saa vieraakseen tutun vastustajan, C-lohkon suosikkeihin alkavalla kaudella kuuluvan FC YPA:n. Kohtaaminen tapahtuu Heinäpään tekonurmella.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre