MIESYLIVOIMALLA REILUUN VOITTOON

14.2.2010

Henri Hanhela (vas.) osoitti pelimiehen elkeitä, vaikka maalit jäivät puuttumaan.
Teemu Penttilä (oik.) onnistui toisessa ottelussaan FC OPA:n paidassa.
AC Oulua ja OLS:aa viime kaudella edustanut Simo Myllymäki (vas.) antoi näyttöjä.
Joonas Sohlo (vas.) puski kahdesti maaliin.

FC OPA - PK-37 5-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA sai vastaansa kauden toisessa harjoitusottelussa Iisalmen PK-37:n. Aikaisin herännyt ja varamiehisenä Ouluun saapunut vastustaja joutui tunnustamaan FC OPA:n selvästi paremmaksi maalein 5-0 (0-0).

Ottelussa koettiin eriskummallinen episodi puolen tunnin pelin kohdalla. Vieraiden Juho Ruotsalainen kaatoi alimpana miehenä FC OPA:n läpiajossa olleen hyökkääjän ja sai siitä ansaitusti punaisen kortin.

Vanhan, kirjoittamattoman herrasmiessäännön mukaisesti PK:lle olisi annettu täydennyslupa tauon jälkeen, mutta se ei sopinut ottelun kolmannelle osapuolelle ja niin vierasjoukkue pelasi päätösvihellykseen asti vajaalla.

Vajaalla pelaaminen yhdistettynä aikaiseen heräämiseen, varamiehisyyteen ja ensimmäiseen tämän kauden ison kentän peliin ryydytti PK-37:n vauhdista. FC OPA meni lopulta menojaan mutta vasta ottelun toisella puoliajalla, jonka aikana kaikki maalit syntyivät.

Ennen taukoa FC OPA oli yhtä lailla pelillisesti niskan päällä, mutta maalivahdit molemmissa päissä olivat jokseenkin alityöllistettyjä.

Tauon jälkeen ottelu sai lentävän lähdön, kun Joonas Sohlo puski kulmapotkun sisään jo 47. minuutin alkusekunneilla. Sohlo oli päineen välissä myös viimeissä maalissa neljä minuuttia ennen loppua. Välissä verkkoa pääsivät venyttämään Teemu Penttilä, Janne Yrjönheikki ja Joni Kauppila.

FC OPA:n pelaajavalmentaja Ville Väisänen oli tyytyväinen sunnuntaiaamun antiin. Hänen suojattinsa keskittyivät tähän aikaan vuodesta oikeisiin asioihin.

"Sanoin ennen peliä, että työmoraali on se, mikä pitää olla kunnossa. Työmoraali onnistui hyvin. Muita asioita ehditään vielä hioa."

"Teimme paljon oikeita asioita. Karvaus, hyökkäyksiin lähtö, keskikentän tukkiminen", Väisänen luetteli.

Valmentaja kehui erityisesti nuorten pelaajien panosta. Väisänen ei erityisesti nostanut ketään ylitse muiden, mutta esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla Henri Hanhela pelasi loisto-ottelun ja toisella puoliajalla erityisesti Erik Isohookana onnistui rautaisesti kolmine syöttöpisteineen.

Väisäsen suunnitelmissa on viikon verran hyvää harjoittelua, minkä jälkeen FC OPA esittäytyy kannattajilleen hyväntekeväisyysturnauksessa.

"Turnauksessa annetaan viimeiset näytöt. Siitä maksimissaan viikko ja lopullinen joukkue on kasassa", Väisänen lupaa.

Jobinpostia valmentajalle tuo kolmen pelaajan loukkaantuminen PK-ottelussa. Kalle Väisänen ja Antti Pulkkinen jättivät kentän jo reilun vartin jälkeen. Väisänen loukkasi alaselkää/häntäluuta ja Pulkkinen sai puujalan. Janne Yrjönheikki jäi maalintekotilanteessa PK-37:n raamikkaan maalivahdin alle ja sai rytäkässä tällin polveensa.

Lopuksi valmentajalla oli kerrottavanaan hillitsevät terveiset joukkueelleen 5-0 voitosta huolimatta.