KAKKONEN ALKAA VAPUN JÄLKEEN

10.12.2009


Palloliiton kilpailutoiminnon runkopäiväkalenterin mukaan Kakkonen käynnistyy ensi kaudella su 2. toukokuuta. Koska lauantai on vapunpäivä, pitänee runkopäivä ainakin pitkien matkaotteluiden suhteen kutinsa. Sarjan viimeinen kierros pelataan alustavien suunnitelmien mukaan la 2. lokakuuta.

Kakkosen ensi vuosi on siis kaksi viikkoa lyhyempi kuin päättynyt kausi, jonka ensimmäinen ottelu pelattiin jo huhtikuun puolella ja päätöskierros oli ohjelmassa vasta lokakuun puolivälissä.

Sarjan tiivistyminen tarkoittaa myös arkikierrosten lisääntymistä. Kalenteriin on merkitty kolme arkipeliä sekä juhannuksen ympärille sijoitettu arkikierros, jonka ottelut pelataan Vakioveikkauksen ja sarjatauon saamisen vuoksi hajautetusti eri lohkojen kesken keskiviikkona ennen ja jälkeen keskikesän juhlan.

Palloliiton kalenteri on kuitenkin vain suuntaviivoja antava ja sitoo seuroja ainoastaan päätöskierrosten, kotimaaottelupäivien ja Vakiopelien osalta. Seurat sopivat keskenään pelipäivänsä sarjapalaverissa, joka C-lohkon osalta pidetään Kokkolassa la 30. tammikuuta. Sarjaohjelma lienee lopullisesti selvillä siis helmikuun alkupäivinä.