LOHKOJAKO YLLÄTYKSETÖN

19.11.2009


Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut tulevan kauden kilpailutoiminnan tämän päiväisessä kokouksessaan. FC OPA:aa koskevat päätökset Kakkosen, Suomen Cupin ja A-poikien Ykkösen osalta.

Nousijat ja putoajat loksahtivat kauden päätteeksi sen verran hyvin uomiinsa, että Kakkosen lohkojako on syntynyt odotetusti ja kivuttomasti. FC OPA:n edustamassa C-lohkossa ei tapahdu maantieteellisiä muutoksia, vaan sarja pelataan ensi kaudella samanlaisena kuin tälläkin kaudella. Vaakaviiva on vedetty poikki Suomen Jyväskylän kohdalta.

Uusia seuroja ovat Ykkösestä pudonneet FC Kiisto ja TP-47. Kolmosesta tulevia uusvanhoja yrittäjiä ovat FC Korsholm ja Kajaanin Haka. Oulun suunnalla pari vuotta ollut lohkon vahva painopiste on kallistunut nyt Vaasan päin, jossa vuorostaan saadaan nauttia lukuisista paikallisotteluista. Pohjoisimman Suomen edustajilla FC OPA:lla ja FC Santa Clausilla matkat pitenevät.

Kakkosessa pelataan ensi kaudellakin kaksinkertainen sarja kolmessa lohkossa, joista voittajat nousevat suoraan Ykköseen. Kunkin lohkon kolme viimeistä putoaa Kolmoseen, josta toista kertaa peräkkäin noustaan suoraan ilman karsintalohkoja Tampereen ja Satakunnan keskinäistä kisaa lukuunottamatta.

FC OPA:n suunnitteleman A-poikien joukkueen paikka on ikäluokan Ykkösessä. Tulevallakin kaudella sarja muodostetaan ilmoittautumisten perusteella, joten joukkuemäärän tilanne on vielä avoin. A-poikien Ykkösestä lohkovoittajat nousevat kevätkierroksen jälkeen syksyllä pelattavaan SM-sarjaan.

Suurin uudistus koskee Suomen Cupia, jonka pelaaminen aikaistuu huomattavasti ja finaalien pelimuodot muuttuvat. Iso uudistus on myös ikämies- ja juniorijoukkueiden heivaaminen ulos kilpailusta.

Suomen Cupin kierrosten lukumäärä on vielä avoin, koska ensimmäisten pelikierrosten aikaistaminen tammi-maaliskuulle karsii varmuudella pois sellaisia joukkueita, joilla ei ole talviolosuhteisiin soveltuvaa pelipaikkaa. Liiton sarjojen joukkueet aloittavat urakkansa 128 joukkueen ollessa vielä mukana. Tämä pelikierros on pelattava huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

FC OPA ilmoittanee Suomen Cupiin molemmat joukkueensa. Edustusjoukkue on jättänyt kilpailun väliin vain 2005 ja MetroStars 2006 sekä 2009. FC OPA:n menestys cupissa on ollut melko vaihteleva.

Pisimmälle edustusjoukkue ylsi Kolmosen vuonna 2007, jolloin se eteni aina 5. kierrokselle kaatamalla KemPa:n, FC Kiisto/2:n ja VIFK:n. Kaudella 2008 meno tyssäsi samalle kierrokselle, mutta jo kahden ottelun jälkeen. IFK Jakobstadin kaadon jälkeen tie nousi pystyyn FF Jaroa vastaan. Päättyneellä kaudella Kolmosessa pelaava Kauhajoen Karhu oli liian kova pala FC OPA:lle purtavaksi.

KAKKOSEN C-LOHKO 2010

FC Kiisto Vaasa
FC Korsholm Mustasaari
FC OPA Oulu
FC Santa Claus Rovaniemi
FC Vaajakoski Jyväskylä
FC YPA Ylivieska
FCJ Blackbird Jyväskylä
GBK Kokkola
JBK Pietarsaari
KajHa Kajaani
PK-37 Iisalmi
SJK Seinäjoki
TP-47 Tornio
VIFK Vaasa